Με ευλάβεια τηρήθηκε τις πρώτες δύο μέρες το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας μετά τα κρούσματα του κορωνοϊού και τη νέα κατάσταση κρίσης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος, οι καταστηματάρχες είδαν με θετικό τρόπο το νέο ωράριο λειτουργίας που πρότεινε ο φορέας τους, με τα μαγαζιά δηλαδή να ανοίγουν στις 10 το πρωί και να κλείνουν στις 6 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο να κρατούν έως τις 3 το μεσημέρι. 

Όλοι προσαρμόστηκαν εύκολα, άλλωστε, δεν υπάρχει και η διάθεση από κανέναν με μηδενική κίνηση να δουλέψει περισσότερο. Αντίθετα, αρκετά μαγαζιά, ειδικότερα την Παρασκευή έκλεισαν νωρίτερα από τις 18:00.

Είναι ένα μέτρο αναγκαστικό από τη στιγμή που η αγορά υπολειτουργεί, η εμπορική κίνηση έχει φτάσει στο πάτο και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους επαγγελματίες και τους υπαλλήλους τους να κρατούν τα μαγαζιά τους ανοικτά, χωρίς να περιμένουν έσοδα και πελάτη.

Την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας υιοθέτησαν και άλλοι ομόλογοι σύλλογοι σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια για τα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας παραμένει. Η πτώση είναι κάθετη και πολλοί από αυτούς είναι αρκετά πιθανό να μην αντέξουν την κρίση και αυτό που έρχεται, βάζοντας "λουκέτο" στα μαγαζιά τους.

Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος είναι αποφασισμένος να μη δώσει αυτός την εντολή για το λουκέτο που είναι να έρθει, περιμένοντας τα αντίμετρα που είναι να ανακοινώσει η κυβέρνηση, με την ελπίδα ότι θα πάρουν μία έστω και μικρή ανάσα.

"Το κομβικό σημείο θα είναι η σύσκεψη με το Eurogroup. Περιμένουμε μέτρα ελάφρυνσης. Πρέπει να έρθουν μέτρα ελάφρυνσης. Δεν γίνεται διαφορετικά" τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. 

Όσο για το σενάριο που θέλει το επόμενο μέτρο να είναι το κλείσιμο και των εμπορικών καταστημάτων, ο κ. Ζαφειρόπουλος, τονίζει: "Ας το ανακοινώσει. Να είναι όμως μία απόφαση της κυβέρνησης και να περιλαμβάνει τα ανάλογα αντίμετρα για τη συνέχεια. Έτσι και αλλιώς οι πληγές είναι βαθιές και μεγάλες, ενώ κανείς δεν ξέρει πότε θα συνέλθει η αγορά".