Ασαφή είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας για το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα. 

Το "παράθυρο" που άφησε για τη λειτουργία των take away καφέ και των delivery, πρόκειται να διχάσει τον κόσμο της εστίασης και να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα ανάμεσα στους επαγγελματίες που θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοικτά, κοιτάζοντας να βρουν μια ανάσα, μπροστά στο χείλος της καταστροφής στο οποίο ήδη έχουν βρεθεί. 

Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης. "Εμείς οι επαγγελματίες της εστίασης έχουμε δείξει ότι σεβόμαστε το χρέος μας απέναντι στη δημόσια υγεία και προφανώς θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις. Όταν όμως παίρνεις μία απόφαση για να κλείσει τα καταστήματα, τότε ή τα κλείνεις όλα ή δεν κάνεις τίποτα. Διαφορετικά, δημιουργείς γκρίνιες σε έναν κλάδο που ήδη έχει βρεθεί στο πάτο και που δύσκολα θα μπορέσει να συνέλθει τους επόμενους μήνες".

Στην εστίαση πάντως και ειδικότερα οι επαγγελματίες της Πάτρας που έχουν χτυπηθεί βάναυσα το τελευταίο εικοσαήμερο από την κρίση του κορωνοϊού, με την ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού να αποδεικνύεται ότι ήταν μόνο η αρχή, μετά τα μέτρα και το κλείσιμο των καταστημάτων, περιμένουν και τα αντίμετρα. 

Αντίμετρα που δεν έχουν δοθεί, αντίθετα, ο κλάδος εξαιρέθηκε από τις ελαφρύνσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ενώ δεν τους έχει δοθεί ακόμα κάποια απάντηση για όσα έχουν ζητήσει άμεσα και αφορούν τα ενοίκια ή καλύτερα την απαγόρευση των εξώσεων, τις ρυθμίσεις στο δημόσιο, τις δόσεις στις τράπεζες και την ελαστικότητα στις εργασιακές σχέσεις από τη στιγμή που πλέον δεν έχουν καν έσοδα.