Το Σωματείο Ιπποκράτης δίνει συγχαριτήρια στους εργαζόμενους του νοσοκομειου Άγιος Ανδρέας και σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Αγώνα μέρα και νύχτα, καθημερινά, δίνουν τις τελευταίες ημέρες, όπως πάντα εξάλλου, το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας, καθώς επίσης και το Ιατρικό αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό, για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της υγείας στην περιοχή μας και αυτό πρέπει και οφείλουμε ΟΛΟΙ να το αναγνωρίσουμε, να το επισημάνουμε και να το αναδείξουμε, δεδομένου ότι η κούραση, η φιλοτιμία κλπ άλλες ανθρώπινες αρετές-αξίες και αντοχές έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Αυτοί όμως κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, παραμένουν εκεί στις επάλξεις δίνοντας την Μάχη τους, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της υγείας, που σαφώς δεν είναι στα καλύτερά της.

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν, δίνουν την Μάχη τους, αρχικά υποδεχόμενοι το φορτίο των Ασθενών που λόγω της κατάστασης στο ΠΠΝΡίου και όχι μόνον, αλλά και της επιπλέον εφημερίας, προστέθηκαν σε εμάς, στο Νοσοκομείο μας.
Αλλά και στη συνέχεια

Με τα περιστατικά κορονοϊού που και εμείς, όπως και το πανεπιστημιακό, αν και δεν είμαστε Νοσοκομείο υποδοχής, δεχθήκαμε και δεχόμαστε, περιστατικά που τα περιθάλπουμε στον ειδικά διαμορφωμένο, κατά κάποιο τρόπο, χώρο του δευτέρου ορόφου της νέας πτέρυγας και δυστυχώς κάτω από αντίξοες συνθήκες:

  • με ελλιπείς δυνάμεις σε προσωπικό και με προσωπικό με προβλήματα υγείας, κάτι που δεν φαίνεται να λαμβάνεται υπόψιν, κλπ
  • με έντονο το στρες και την καταπίεση. Με απαράδεκτες συμπεριφορές και πρακτικές, που σαφώς επηρεάζουν αρνητικά την διάθεσή τους.
  • και το χειρότερο χωρίς τα αναγκαία και απαραίτητα μέσα προφύλαξης. Ένα έλλειμμα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποβεί μοιραίο, γιατί θέτει σε κίνδυνο τους Συναδέλφους μας και όχι μόνον, οι οποίοι σημειωτέον από τύχη δεν έχουν μπεί ακόμη στην καραντίνα του κορονοϊού. Ζήτημα που μας απασχολεί έντονα και που μετά την χθεσινή σχετική παράσταση μας στη Διοίκηση, εάν και εφόσον δεν αντιμετωπιστεί, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μονόδρομος η διαμαρτυρία μας, μια διαμαρτυρία που σκοπό και στόχο θα έχει, όχι μόνον την προφύλαξη μας, που είναι άκρως απαραίτητη, αλλά ιδιαιτέρως για την μη εξάπλωση του ιού, κάτι για το οποίο καταβάλλουν προσπάθειες όλοι και παντού.

Στα θετικά των Συναδέλφων μας, σαφώς είναι:

  • Τόσο η αθόρυβη αλλά ουσιαστική, υπεύθυνη και αποτελεσματική λειτουργία τους.
  • Όσο και η προετοιμασία, το στήσιμο πριν λίγες ημέρες, του εγκαταλελειμμένου κτιρίου του ΝΝΘώρακος.
    και ιδιαιτέρως η μεγάλη τους δουλειά, ο αγώνας που κατέβαλλαν, όπου σε χρόνο ρεκόρ και μάλιστα εν μέσω εφημερίας (γεγονός ανήκουστο για τα νοσοκομειακά δεδομένα, αλλά και για την επιστημονική τους γνώση) μεταστέγασαν την πνευμονολογική και τις χειρουργικές κλινικές του Νοσοκομείου μας, ερήμην όλων μας, για να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά, για τα οποία σαφώς και υπήρχαν άλλες λύσεις, εάν και εφόσον υπήρξαν άλλοι χειρισμοί και άλλες διαδικασίες από τους αρμόδιους.

Αυτοί λοιπόν οι Συνάδελφοι-Εργαζόμενοι, πραγματικά είναι άξιοι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ. Τα αξίζουν βέβαια στην καθημερινή τους λειτουργία, στην πράξη και όχι ευκαιριακά και επικοινωνιακά, για ένα γεγονός.

Αυτό το προσωπικό, οι Συνάδελφοί μας, ΟΛΟΙ, θέλουν τα μπράβο και τα ευχαριστώ όλων μας. Θέλει καθημερινά τον πρέποντα σεβασμό και να σταματήσουν επιτέλους οι αυταρχικές συμπεριφορές και πρακτικές που καταγράφηκαν ακόμη και κατά την μεταστέγαση και βεβαίως να του παρέχονται όλα όσα έχει ανάγκη για να λειτουργήσει πλήρως και σωστά, για το καλό όλων μας".