Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ραγδαία στην Ελλάδα, τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και η κυβέρνηση προχωράει επί καθημερινής βάσεως σε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν διακοπεί επ’ αόριστον, ενώ όσον αφορά την Basket League επίσης έχει αναβληθεί. Παράλληλα, με την αναβολή του πρωταθλήματος για λόγους ασφάλειας και υγείας, ο ΕΣΑΚΕ φέρεται να είναι έτοιμος να τελειώσει πρόωρα το πρωτάθλημα και να στέψει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή, όπως αποκαλύπτει η Livesport.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΣΑΚΕ θα αποφασίσει τη λήξη του πρωταθλήματος ανακηρύσσοντας τον Παναθηναϊκό νικητή με ανακοίνωσή της μέσα στην εβδομάδα και ενδεχομένως μέχρι την Τετάρτη.

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ έχουν κάνει τις πρώτες συζητήσεις και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε αυτή την λύση. Μια λύση που συνέβη στη Λιθουανία και την Ουκρανία βάζοντας τέλος στο πρωτάθλημά τους και αναδεικνύοντας ήδη τις πρωταθλήτριες ομάδες.

Η απόφαση, ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί μετά από τηλεδιάσκεψη των μελών του ΔΣ και θα ανακοινωθεί μετά το τέλος του, κάτι που συμφέρει όπως λέει το δημοσίευμα και οικονομικά τις ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά του Παναθηναϊκού αρκετοί ξένοι όπως ο Πιτίνο έχουν φύγει από την Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού και με δεδομένο ότι θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη ίσως να μην χρειαστεί καν να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Πηγή: to10.gr