Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό εντός ολίγου με νέα μέτρα αναφορικά με την επιδημία του κορνωοϊου στις ΗΠΑ. Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μια αύξηση 414 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους, κι ότι ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41.

Με την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης ο Ντόναλντ Τραμπ αποκτά επιπλέον εξουσία ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση ώστε να μπορεί να διοχετεύει πόρους μεταξύ των Πολιτειών και των τοπικών κυβερνήσεων.

Οι πρωτοβουλίες του Λευκού Οίκου έρχονται την ώρα που η μία μετά την άλλη, οι Πολιτείες στις ΗΠΑ παίρνουν μέτρα στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Μέσα στην εβδομάδα η Νέα Υόρκη έβγαλε την εθνοφρουρά στους δρόμους, προκειμένου να περιορίσει τα κρούσματα, ενώ και η πολιτεία της Ουάσιγκτον κηρύχθηκε χθες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σήμερα, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρτχαμ, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για διάστημα τουλάχιστον δυο εβδομάδων ως μέτρο πρόληψης από τη διάδοση του κορωνοϊού.