NEWS | 2: Ειδήσεις - 17: Κόσμος

Παραδόθηκαν στο μουσείο του Μπουζάου μεσαιωνικά νομίσματα

Sat, 14 Mar 2020 01:18:00 +0200 01:18 Patras Events logo

Τα τελευταία ευρήματα εντοπίστηκαν από ομάδα επτά ατόμων μέσα σε κεραμικό αγγείο

Περισσότερα από δύο χιλιάδες μεσαιωνικά νομίσματα βρέθηκαν στη ρουμανική περιφέρεια Μπουζάου και παραδόθηκαν στο μουσείο της περιοχής, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διευθυντής του Μουσείου του Μπουζάου Ντάνιελ Κοστάτσε δήλωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που πολίτες απευθύνονται στο Μουσείο για να παραδώσουν νομίσματα, έγγραφα ή οποιοδήποτε υλικό που ενδέχεται να έχουν ιστορική αξία».

Τα τελευταία ευρήματα εντοπίστηκαν από ομάδα επτά ατόμων μέσα σε κεραμικό αγγείο, το οποίο βρισκόταν σχεδόν πάνω στο έδαφος, σε ένα σημείο του δάσους όπου πρόσφατα είχε αλλάξει η μορφολογία του εδάφους εξαιτίας των φερτών υλικών που είχαν «κατέβει» από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Ο κ. Κοστάτσε τόνισε ότι το Μουσείο έχει δρομολογήσει την προβλεπόμενη διαδικασία για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των νομισμάτων, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η ανάδειξη της ιστορικής τους ταυτότητας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader