«Κανένα πρόβλημα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την Τουρκία», υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σε δηλώσεις που έκανε μετά από επίσκεψη σε τουρκική εταιρία αμυντικής βιομηχανίας, δήλωσε ότι «το εντατικό έργο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο συνεχίζεται» και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία έχει γίνει διαμορφωτής στη διεθνή σκηνή υπό την ηγεσία του προέδρου μας».

Ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε, επίσης, ότι κανένα πρόβλημα «στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο, στην ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς την Τουρκία. Δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση χωρίς την Τουρκία, οι λύσεις δεν είναι έγκυρες, όλοι πρέπει να το καταλάβουν», σημείωσε.
Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ιντλίμπ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η Άγκυρα δεν αποσύρεται από την περιοχή. «Διατηρούμε παρουσία στο Ιντλίμπ μαζί με τα στρατεύματά μας. Συνεχίζουμε να κρατάμε τις θέσεις μας, ενώ αν η εκεχειρία σπάσει, θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε πριν τη συμφωνία με τη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε το καθεστώς», κατέληξε.