Από το πρωί δημιουργήθηκε σύγχυση με μηνύματα που έλαβαν αρκετοί στα κινητά τους, οι οποίοι φέρονται να καλούνται από το ΓΕΕΘΑ να βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω επιστράτευσης.

Σε σχετική επικοινωνία που είχαμε με το ΓΕΕΘΑ υπογραμμίστηκε ότι πρόκειται για fake news και διευκρινίστηκε ότι όχι μόνο δεν έχει δοθεί καμία εντολή, αλλά ούτε ως σκέψη έχει τεθεί τέτοιο ενδεχόμενο.

Το ψεύτικο SMS μήνυμα γράφει: «Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ξεκινάει η διαδικασία επιστράτευσης σειρών αρχής γενομένης 298 έως 396. Θα δοθούν υπόλοιπες πληροφορίες εν καιρώ».

Πηγές πληροφόρησης του enikos αναφέρουν ότι ήδη με την συνδρομή της ΕΥΠ, ο Τομέας Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του/των συγγραφέων του μηνύματος.

Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται: Πρώτον, να πρόκειται για ανεγκέφαλο που ήθελε να κάνει πλάκα. Δεύτερον – και πιο σοβαρό – να πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, υποκινούμενο από κύκλους που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση στην χώρα. Βεβαίως και οι υποψίες σε ότι αφορά το δεύτερο στρέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση στα… ανατολικά, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά πρώιμη και αυθαίρετη η απόπειρα εξαγωγής οποιουδήποτε συμπεράσματος.