Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 200 γρ. φέτα σκληρή
  • 1 αυγό
  • 6-7 φυλλαράκια δυόσμου
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε αλεύρι, ηλιέλαιο και κρασί σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε για να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Το ζυμάρι δεν θα είναι σφιχτό, αλλά αφράτο και σχεδόν χυλός
  • Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τη φέτα και τον δυόσμο για τη γέμιση
  • Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης σε μέγεθος μπάλας του γκολφ και το ανοίγουμε στην παλάμη του χεριού. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε γάντια ελαφρώς λαδωμένα, για να μην κολλάει στα χέρια
  • Βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε το τυροπιτάκι. Στρώνουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας αποστάσεις ανάμεσά τους καθώς θα φουσκώσουν
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα

Πηγή: iefimerida.gr