Θλίψη προκάλεσε σε όλους η είδηση του θανάτου του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν άνθρωπο που ήθελε και είχε τη διάθεση να βοηθήσει και να προσφέρει στον τόπο του την Ηλεία, παρόλο που είχε καταγωγή από την Κρήτη.

Από την διάθεση του για να προσφέρει είχε ασχοληθεί με τα κοινά και το μεγάλο του όνειρο ήταν να δει ολοκληρωμένο τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών - Πύργου. 

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος που ήταν συνεργάτης του, με τον εκλιπόντα να είναι μέλος της περιφερειακής παράταξης του έγραψε στο facebook. "Με τραγικό τρόπο έφυγε ο Μανώλης. Ο φίλος, ο συνεργάτης, ο συναγωνιστής. 

Γυρίζουμε πίσω στο χρόνο και η οδύνη μας μεγαλώνει. Θα τον τιμούμε πάντα για την ακεραιότητα του, την ευγένεια του, την συνέπεια του, το ήθος του. Με αβάσταχτη θλίψη,  η σκέψη μας είναι κοντά στη γυναίκα του και τα παιδιά του που ανεβαίνουν ένα δύσκολο Γολγοθά...". 

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος που επίσης τον γνώριζε και είχε συνεργαστεί μαζί του έγραψε: "Δεν τα κατάφερε τελικά ο Μανώλης! Ένας άνθρωπος αγωνιστής της ζωής και της Δημοκρατίας! Πέντε χρόνια στην ίδια περιφερειακή ομάδα γνώρισα τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, που έβαζε πάντα μπροστά τις αξίες του και την αξιοπρέπειά του!

Δεν ήταν πολιτικός που έκανε πίσω από τις αρχές και τα πιστεύω του. Αγαπούσε παθολογικά τον τόπο του την Ηλεία και αγωνιζόταν συνεχώς γι αυτήν και τους ανθρώπους της! Μεγάλο του όνειρο η ολοκλήρωση της Πατρών-Πύργου που δυστυχώς δεν έζησε να την δει! Αξίζει να μνημονεύεται στο μέλλον για την προσφορά του στον τόπο του! Καλό ταξίδι Μανώλη, ο Θεός ας σε αναπαύσει!".