Υπέκυψε τελικά παρά τη γενναία μάχη που έδινε εδώ και δύο εβδομάδες ο 66χρονος συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Μανώλης Αγιομυργιαννάκης (Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας) με τη Παράταξη «Δυτική Ελλάδα –Μπροστά» του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Ο 66χρονος νόσησε από τον κορωνοϊό αφότου επέστρεψε από την εκδρομή στο Όρος Σινά που πραγματοποίησε από τις 19 – 27 Φεβρουαρίου 2020 το Μοναστήρι της Αγίας Ελεούσης Βαρθολομιού Ηλείας.

Στις 2 Μαρτίου 2020 μετέβη στο ΠΓΝΠ με συμπτώματα βαριάς πνευμονίας και αφότου υπεβλήθη σε έλεγχο το δείγμα ήταν θετικό και εισήχθη για νοσηλεία στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.Από την περασμένη Παρασκευή τα ξημερώματα διασωληνώθηκε αλλά τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Ο Κρητικός στην καταγωγή, αλλά πολιτογραφημένος Αμαλιαδίτης στις συνειδήσεις όλων, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης έδινε όλες αυτές τις μέρες την δική του, γενναία «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τον ιό, αφού ήταν ένας από τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους. Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον  Μάϊο  του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο  «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη  θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ  τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015  στην Ηλεία.

Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία.

Με πληροφορίες: patrisnews.com