Θλίψη, λύπη, πόνος, κρίμα, αυτές είναι οι λέξεις που μπορούν να σκιαγραφήσουν τα συναισθήματα των μελών του Καρναβαλικού Συνεργείου, όταν άκουσαν ότι το Πατρινό Καρναβάλι ακυρώνεται. 

Τότε βέβαια τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν είχαν εμφανιστεί στην περιοχή μας. Τα μέλη του Καρναβαλικού Συνεργείου είδαν την δουλειά που έκαναν όλους αυτούς τους μήνες να μένει στο Πετρωτό. 

Μέσα στις αποθήκες και όχι στους δρόμους όπως γινόταν κάθε χρόνο. Πρόκειται για τα έξι καρναβαλικά άρματα που θα βλέπαμε στις δυο μεγάλες παρελάσεις της Κυριακής, τον Βασιλιά Καρνάβαλο, το άρμα της Βασίλισσας, το άνθινο και τα υπόλοιπα που είχαν συμπεριληφθεί από τον Καρναβαλικό Οργανισμό και είχαν δουλευτεί από τα μέλη του Καρναβαλικού Συνεργείου. 

"Όταν ακούσαμε για την ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού καταρρεύσαμε, χωρίς υπερβολή. Τα συναισθήματα μας δεν περιγράφονται. Βάλαμε τα κλάματα ορισμένοι από εμάς. Ήταν πολύ κρίμα αυτό που έγινε. Κρίμα και άδικο" τονίζει ο υπεύθυνος του Καρναβαλικού Συνεργείου, Νίκος Λιβάνης. Τουλάχιστον προλάβαμε και είδαμε τα τέσσερα νέα άρματα του Παιδικού Καρναβαλιού και τα πέντε παλιά που είχαν ανακαινιστεί. 

Τα άρματα που δεν είδαμε φέτος θα τα δούμε πιθανότατα του χρόνου, με απόφαση που πρόκειται να πάρει ο Καρναβαλικός Ορφανισμός. "Θα είναι κρίμα όλη αυτή η δουλειά να μείνει στις αποθήκες, να μην την δούμε ποτέ. Μακάρι τα άρματα να παρελάσουν το καρναβάλι του 2021 εμπλουτισμένα'" καταλήγει ο κ. Λιβάνης.