Υλικά:

250 γρ. κουβερτούρα (72% κακάο)
5 αβγά
50 ml ελαιόλαδο
60 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. baking poweder
1 κούπα του τσαγιού θρυμματισμένο καρύδι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα σκεύος λιώνουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο και το soft με ελαιόλαδο. Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τα καρύδια και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking poweder. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Πηγή: govastileto.gr