Ο Βασίλης Κικίλιας από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί 70 με 80.000 τηλεφωνήματα από όλη τη χώρα από οργανισμούς φορείς και πολίτες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική στάση που κρατούν όλα τα κόμματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου ξεκινώντας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Σε ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο θέμα δημόσιας υγείας ως υπουργός υγείας θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτή τη στάση και την συμπεριφορά που μας τιμά όλους. Στα θέματα δημόσιας υγείας δε χωρά πολιτική αντιπαράθεση πόσο μάλλον μικροκομματική αντιπαράθεση. Σε αυτή την προσπάθεια στην οποία γίνεται είμαστε στρατευμένοι όλοι. Είναι εκτιμητέο αυτό πάνω απ’ όλα από τον ελληνικό λαό ο όποιος θέλει να μας βλέπει στις μεγάλες δυσκολίες και κρίσεις ενωμένους», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμη ότι στο επόμενο διάστημα θα έρθει τροπολογία που θα αφορά νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό προκειμένου να ενισχυθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και ολόκληρος ο πλανήτης.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε πειθαρχία στις αποφάσεις των ειδικών και σεβασμό στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. «Υπάρχει ακόμα δρόμος και ζητώ από όλους ατομική ευθύνη και σοβαρότητα στο διάστημα που έρχεται. Να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Να ακούσουμε τις οδηγίες των ιατρών. Ζητώ να προσέξουμε όλοι την προσωπική υγιεινή. Για τις ευπαθείς ομάδες που είναι η κύρια έννοια μας γιατί αυτοί πλήττονται κυρίως, να προσέξουν τις ημέρες που έρχονται και να μείνουν σπίτι τους. Να μην είναι κοντά σε ανθρώπους με συμπτώματα γρίπης. Να επικοινωνούν με τον ιατρό τους και με τον ΕΟΔΥ. Να καταλάβουμε όλοι ότι η υγεία όλων μας δεν είναι παιχνίδι. Να πειθαρχήσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε κράτος αλληλεγγύης, προφανώς ελεύθερο αλλά πειθαρχημένο», κατέληξε.