Το σημαντικό Ολυμπιακό κίνημα του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά κατακτά τον Ελληνισμό της Αμερικής, με σειρά εκδηλώσεων στην Νέα Υόρκη, στην Φιλαδέλφεια, την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρατζίσκο.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» στην πρόσκληση των διακεκριμένων φορέων της Ομογένειας για την στήριξη ανάδειξης του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. 

Ο Σύλλογος Πατρινών Νέας Υόρκης «Κωστής Παλαμάς» τον οποίο ευχαριστούμε και  συγχαίρουμε για την ευαισθησία και την φιλόπατρη στάση του, πρώτος ανέλαβε την πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, την υποστήριξη του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης, της Συντεχνίας Ελλήνων Συγγραφέων Αμερικής, της Παν-Ζακυνθινής Αδελφότητας «Διονύσιος Σολωμός», της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», της Ένωσης Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της πόλης Southold, του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει δύο  σημαντικές εκδηλώσεις με τίτλο «Παγκόσμια Κληρονομιά» 

Η μία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου στον χώρο της Ομοσπονδίας με βασική εκδήλωση την παρουσίαση του γνωστού βιβλίου-λευκώματος με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» και  Σάββατο 4 Απριλίου (ώρα 19:30) στο επιβλητικό «Queens Theatre» της Ν. Υόρκης, όπου με κύριο ομιλητή τον καθηγητή, δρ.Μαλλιά Θεόδωρο θα αναπτύξει τους λόγους που οφείλει η Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά(UNESCO) να αναδείξει το ιερό δώρο που χάρισε ο ποιητής στην Ανθρωπότητα, τον Ολυμπιακό ύμνο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Στην συνέχεια την Τρίτη 7 Απρίλη την σκυτάλη θα πάρει η Φιλαδέλφεια όπου ο διακεκριμένος γιατρός Δενδρινός Γεώργιος ο οποίος με πολή φροντίδα και αγάπη συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Καλών  Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» μεγάλη εκδήλωση για τιμήσει το ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά και να στηρίξει την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο του Συλλόγου καθηγητή, δρ.Μαλλιά Θεόδωρο   

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην πόλη του Σαν Φραντζίσκο και την Δευτέρα 11 Απρίλη το ίδρυμα Ελληνικών σπουδών και ο Σύλλογος Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» συνδιοργανώνουν εκδήλωση για να τιμήσουν τις επετείους αναβίωσης των διαχρονικών και Παγκοσμίων Συμβόλων του Ολυμπισμού, τα 124 χρόνια Ολυμπιακού ύμνου και τα 84 χρόνια του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας, παρουσιάζοντας και το γνωστό βιβλίο-λεύκωμα του συγγραφέα καθηγητή, Μαλλιά Θεόδωρου.

Επίσης ο Σύλλογος θα επιδείξει το έργο του φιλοξενούμενος στους εκθεσιακούς χώρους του Hermes-expo στην Ουάσιγκτον-Φιλαδέλφεια και Νέα Υόρκη.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά των Καλλιτεχνών μελών του Συλλόγου οι οποίοι θα παρουσιάσουν μια πρωτότυπη έκθεση για να τιμήσουν τον μεγάλο μας ποιητή η οποία θα αποδίδει το ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά σε εικαστικές δημιουργίες. Έτσι ο θεατής θα γίνεται συγχρόνως και αναγνώστης της ποίησης του Παλαμά.

Τον Πρόεδρο Μαλλιά Θεόδωρο θα πλαισιώσουν η Ταμίας του Συλλόγου Γιάχου Γεωργία το μέλος Μαλλιά Σοφία και  Καρατζάς Δημήτρης καθώς και τα μέλη της Ακαδημίας των Σπόρ, Αποστολοπούλου Μαρία, Κουρλέσης Γεώργιος, Παπαγιανόπουλος Ιωάννης.