Επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομιών Χρήστο Σταϊκούρα είχαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της Πάτρας κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης, μετά τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα οποία εξαίρεσαν το σύνολο των κλάδων. 

Η επικοινωνία έγινε μέσω ανοικτής ακρόασης με τον υπουργό κ. Σταϊκούρα να ενημερώνει πώς η λήψη των νέων μέτρων θα εξαρτηθεί από τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για την εξέλιξη του ιού και σε ποιο επίπεδο θα φτάσει η έξαρση του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πλάτωνας Μαρλφέκας, σε παρέμβαση του μίλησε για τη ζημιά που έχει υποστεί η τοπική οικονομία της Πάτρας, μετά την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, ζητώντας μέτρα ελάφρυνσης από την κυβέρνηση που να απευθύνονται στις επιχειρήσεις. 

Μάλιστα υπήρξε  δέσμευση από πλευράς του Επιμελητηρίου να υπάρχει στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών η επίσημη έκθεση του Επιμελητήριου, για τις οικονομικές επιπτώσεις για τις τοπικές επιχειρήσεις, μέχρι το τέλος Μαρτίου. Τα όποια μέτρα θα ανακοινωθούν μετά τις 16 Μαρτίου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.