Η Ολυμπία είναι ευρέως γνωστή ως η αρχική τοποθεσία πραγματοποίησης του πιο σημαντικού, αθλητικού event, των Ολυμπιακών Αγώνων. Έως και σήμερα, η φλόγα για τους μοντέρνους Αγώνες, ανάβει εδώ!

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας είναι ένας από τους σημαντικότερους στον κόσμο και, παρά τις κατά καιρούς περιπέτειές του, έλκει σαν μαγνήτης τους επισκέπτες και ορίζει το τουριστικό προφίλ της περιοχής.

Στην Ολυμπία θα βρείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, τον Αρχαιολογικό χώρο Ολυμπίας, τον Ναό του Δία, τον Ναό της Ήρας, το Βουλευτήριο και το Πρυτανείο της Ολυμπίας, το Αρχαίο στάδιο και την Παλαίστρα,  το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το εργαστήριο του Φειδία, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, ο Ναός της θεάς Αφροδίτης, η Αρχαία Ίλιδα και το κάστρο Χλεμούτσι.

Στο video του Κώστα Γκέρτζου απολαμβάνουμε μια πτήση πραγματικά πάνω από την ιστορία όχι μόνο της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά της Ελλάδας ολόκληρης.

Η επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία είναι πραγματικά μία εμπειρία ζωής. 

 

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (DRONE). ANCIENT OLYMPIA AERIAL VIEW, ELIS, GREECE.