Έκκληση στους δημότες της Πάτρας απεύθυνε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο, με αφορμή τον κορωνοϊό και τα συνεχόμενα κρούσματα στην περιοχή μας. 

Ο κ. Πελετίδης αφού τόνισε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με τους δημοτικούς υπαλλήλους να έχουν ενημερωθεί πλήρως για όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό απεύθυνε έκκληση στους δημότες της Πάτρας να προσέρχονται στις δημοτικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν το κοινό, μόνο αν αυτό είναι άκρως απαραίτητο. 

Διαφορετικά να αναβάλλουν την προσέλευση τους για το επόμενο διάστημα, όταν θα έχει υποχωρήσει η έξαρση του κορωνοϊού. Τόνισε επίσης ότι έξω από τις δημοτικές υπηρεσίες θα υπάρχουν υπάλληλοι που θα ρωτούν τους δημότες αν είναι άρρωστοι, αν έχουν βήχα ή πυρετό, αποτρέποντας τους στο να μπουν σε περίπτωση που απάντηση τους είναι καταφατική. 

"Οι δημοτικοί υπάλληλοι σε αυτές τις δύσκολες ώρες δείχνουν τη συνέπεια και την ευθύνη που έχουν εκτελώντας τα καθήκοντα τους" τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν θα γίνει απολύμανση στα σχολικά κτίρια αφού αυτό για την ώρα δεν είναι απαραίτητο και δεν θα είχε νόημα από τη στιγμή που τα σχολεία είναι κλειστά και δεν υπάρχουν κρούσματα ή ύποπτα συμπτώματα που να αφορούν εκπαιδευτικούς και μαθητές.