Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του με αφορμή την 6η Μαρτίου, τη Διεθνή Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και του bullying δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Όλα όσα έζησα με οδήγησαν εδώ», στην οποία διαδραματίζεται η δύσκολη ζωή ενός εφήβου που έχει πέσει θύμα bullying.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστές είναι δύο έφηβοι, η Άρτεμις Βρεττάκου και ο Λάμπρος Κανατάς, 13 ετών και οι δύο. Στην ταινία απεικονίζονται σκηνές σωματικής κακοποίησης (bullying) καθώς και διαδικτυακής κακοποίησης (cyber bullying).

Στόχος της ταινίας μικρού μήκους είναι η ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού που αποτελούν όχι μόνο εκπαιδευτικό αλλά μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός και η θυματοποίηση μπορεί να εκδηλώνονται στο περιβάλλον του σχολείου, αλλά απηχούν στρεβλώσεις του ευρύτερου κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, καθώς συνδέονται, μεταξύ άλλων, με το ρατσισμό, την ομοφοβία, κάθε είδους ανισότητες, την κανονικοποίηση της βίας και της ρητορικής του μίσους. Η εκφοβιστική συμπεριφορά έχει συχνά μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Ο δημιουργός της, Βαγγέλης Νάκης λέει πως «κάθε στιγμή που έζησα με οδήγησε εδώ» και στοχεύοντας στην αποτροπή κάθε μορφής βίας που συμβαίνει εντός και εκτός των τειχών του σχολικού περιβάλλοντος, βροντοφωνάζει ότι η βία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή. Σχολιάζει πως «Στόχος μας μέσα από αυτό το βίντεο, είναι η κινητοποίηση ανηλίκων και ενηλίκων, το τέλος της «ομερτά» συμμαθητών, καθηγητών ή ακόμη και γονέων, οι θύτες να αντιληφθούν τη σοβαρότητα αλλά κυρίως να αναπτύξουν ενσυναίσθηση, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι η βία είτε λεκτική είτε σωματική, είναι κακοποίηση! Ευελπιστούμε για την κινητοποίηση καθώς και την στήριξη σας για τον αγώνα μας που φωνάζει: «ΜΙΛΑ! Γίνε πιο δυνατός από την βία!».

Η μικρού μήκους ταινία έχει ήδη δημοσιευθεί στην επίσημη πλατφόρμα του Βαγγέλη Νάκη στο Instagram: v.nakis98

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκαν ο Κωσταντίνος Μόσχος και ο Σωκράτης Πάτσος
τη φωτογραφία ο Νίκος Λαουτάρης
ενώ τη μουσική επιμέλεια έκαναν οι Θοδωρής Τζίμας, Πάρης Κάλπος και Κωσταντίνος Γρηγορίου

Στίχος και φωνή: Τζωρτζίνα Αντωνακάκη

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι: Ελίζα Σαμίου | Ασπασία Μπαζίμα | Ελίζα - Σοφία Μπίτσια | Λυδία Χριστουλάκη | Δημήτρης Τόλης | Μάριος Μπιντάκος | Αλέξανδρος Πάνος | Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος

Η ταινία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού»


" Η κάθε στιγμή που έζησα με οδήγησε εδώ "