Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιπποκράτης παίρνει θέση για το θέμα του κορωνοϊού στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Και εκεί που μας έλεγαν ότι είμασταν ΑΣΦΑΛΕΙΣ και ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ, ένα περιστατικό που αντιμετωπίστηκε ως εμπύρετο και όχι ως ύποπτο, με αποκλειστική ευθύνη καθαρά του Υπουργείου υγείας, έβγαλε off το σύστημα, την ναυαρχίδα της υγείας για την περιοχή μας, το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που είχε επιλεγεί ως το Νοσοκομείο υποδοχής κρουσμάτων Κορονοϊού και τούς πολίτες να ταλαιπωρούνται πανικοβλημένοι.

Παρ΄ όλα αυτά αντί οι αρμόδιοι να συνετιστούν, βλέπουμε να συνεχίζουν την ίδια, απαράδεκτη και προκλητική πρακτική τους. Συσκέψεις επί συσκέψεων και μάλιστα εν κρυπτώ, όπως αυτή στην περιφέρεια που αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό για τους διοργανωτές.

Αποκλείουν απ΄ όλες τις διαδικασίες τούς εκπροσώπους των Εργαζόμενων, αυτούς που θέλουν να βάλλουν πλάτη στο πρόβλημα, με χαρακτηριστική περίπτωση την απρεπέστατη συμπεριφορά της Διοικήτριας του ΠΠΝΡΙΟΥ, απέναντι στον Πρόεδρο του εκεί Σωματείου των Εργαζόμενων.

Κανένας Διοικητής και καμία Διοίκηση δεν κάλεσε τούς εκπροσώπους των Εργαζόμενων να τούς ενημερώσει σχετικά, ως όφειλε. Κανένας δεν κάλεσε τούς Εργαζόμενους να τούς ενημερώσει σχετικά, ως όφειλε, για να θωρακίσει καλύτερα το σύστημα. Απεναντίας βλέπουμε, μυστικοπάθεια και αυταρχικές μεθόδους από συντονιστές και μη, που θεωρούν εαυτόν ώς τον πιο επαΐοντα, απειλώντας τούς υφιστάμενους που τούς θέλουν πειθήνια όργανα, ακόμη και με αναφορές.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν θα μπορέσει να κρατηθεί για πολύ... Οι εξελίξεις, σαφώς και δεν είναι ότι καλύτερο. Αυτές όμως θα πρέπει να μας συνετίσουν όλους, πρός την θετική βεβαίως κατεύθυνση."