NEWS | 2: Ειδήσεις - 14: Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα από τον κορωνοϊό

Sun, 08 Mar 2020 15:00:00 +0200 15:00 Patras Events logo

Όσα είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατάσταση στον Έβρο, την επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες, τις κλειστές δομές, στις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία λόγω κορωνοϊού καθώς και στη μείωση των πλεονασμάτων το 2020.

Για την κατάσταση στον Έβρο:

«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιους κατατρεγμένους ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία οργανωμένη επιχείρηση από πλευράς του τουρκικού κράτους, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Αυτό το σχέδιο όμως του Ερντογάν απέτυχε γιατί ο Πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να προστατέψει την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα ο φράκτης του Έβρου κρατάει».

«Η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής και πολύ ισχυρή στον Έβρο. Ο Ερντογάν δεν είναι κανένας τρελός να κάνει στρατιωτική εισβολή. Το ότι θέλει να κάνει φασαρία εκεί, την κάνει ήδη. Οι εικόνες αυτές μεταδίδονται σε όλη  την Ευρώπη. Αυτά που κάνουν τους εκθέτουν ακόμα και σε αυτούς που θέλουν να τους υπερασπιστούν. Η Ευρώπη γνωρίζει τι γίνεται και δεν υιοθετεί τα fake news της Τουρκίας».

«Είναι τελείως ψευδές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κλειστά τα σύνορα στον Έβρο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2018,  πέρασαν από τον Έβρο 33.000. Το ότι ο κ. Τσίπρας έκανε μια στροφή – ευπρόσδεκτη για εμένα- έγινε προφανώς υπό την πίεση της κοινής γνώμης».

Για την επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες:

«Ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει πάντα παζάρι. Σίγουρα θα ζητήσει χρήματα, βοήθεια και πολιτική υποστήριξη για τη Συρία. Η Ευρώπη στήριξε και στηρίζει την Ελλάδα».

Για τις κλειστές δομές:

«Οι κλειστές δομές είναι για να φύγουν οι μετανάστες και όχι για να μείνουν στη χώρα μας. Κανείς δεν έχει σχέδιο να φυλακίσει ανθρώπους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Με το να δίνει χρήματα η Ευρώπη για τις κλειστές δομές, βοηθάει να γίνουν απελάσεις».

«Αυτοί που θα μπουν στα κλειστά κέντρα δεν θα επιτρέπεται να κάνουν αίτηση για άσυλο. Οι διαδικασίες απέλασης θα είναι εξπρές, θα φεύγουν όλοι».

Για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία λόγω κορωνοϊού:

«Αύριο θα ανακοινωθούν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, τα πρώτα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, μετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊούΓια τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα από τον κορωνοϊό θα ισχύσει αναστολή του ΦΠΑ και των εισφορών».

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να δοθούν 100 εκατ. ευρώ ως εγγύηση στις Τράπεζες για να δώσουμε εγγυήσεις ως 500 εκατ. ευρώ δάνεια μόνο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Λόγω του κορωνοϊού, συζητάμε αυτό το ποσό να αυξηθεί και να φτάσει ενδεχομένως το 1 δισ. ευρώ. Μέχρι τον Ιούνιο, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια, θα μπορούν να πάρουν».

Για τη μείωση των πλεονασμάτων το 2020:

«Θεωρώ αδιανόητο να επιμείνει η Ευρώπη σε πλεόνασμα 3.5% υπό τις παρούσες συνθήκες. Έχει ήδη τεθεί από τον Πρωθυπουργό το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων το 2020».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης στους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη στον ΑΝΤ1 08/03/2020

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader