Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 11:00π.μ. στο γραφείο του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Νικ. Μυλωνά, υπό την εποπτεία του, συζητώντας για όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα μέτρα που θα χρειαστεί να παρθούν για την προστασία της δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των πολιτών. Οι συνεργάτες του Δημάρχου τον διαβεβαίωσαν ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως υπάρχει συνεχή επαφή και συνεργασία με το κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας καθώς και επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας  Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), από τους  οποίους εκτιμείται καθημερινά η κατάσταση και ανάλογα προτείνονται τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων μας.

Για την ώρα εξακολουθούν να αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου και διαφόρων φορέων σε δημοτικούς χώρους για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και συνιστάται στους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις συναθροίσεις καθώς και τις επισκέψεις σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. 

Συστήνεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ενημέρωση από υπεύθυνες πηγές. Δεν  εφησυχαζόμαστε αλλά και δεν πανικοβαλλόμαστε.

Είναι άκρως σημαντικό να ακολουθούμε και να εφαρμόζουμε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για την προσωπική υγιεινή.

Τέλος, ενεργοποιήθηκε ο νέος τετραψήφιος αριθμός 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες για ερωτήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό οποτεδήποτε και χωρίς χρέωση. Επίσης το τηλέφωνο 2105212054 παραμένει σε λειτουργία.