Επιτέλους έστω και κάπως καθυστερημένα το ΕΚΑΒ Νοτιδυτικής Ελλάδος απέκτησε την πρώτη του μηχανή. 

Πρόκειται για μία σύγχρονη μοτοσικλέτα που δίνει τη δυνατότητα στους διασώστες του ΕΚΑΒ να σπεύδουν άμεσα και πολύ πιο γρήγορα από τα ασθενοφόρα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, σώζοντας ζωές. 

Η μοτοσικλέτα αυτή έφτασε στο ΕΚΑΒ με δωρεά ιδιώτη που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το γεγονός αυτό προσέφερε μεγάλα χαρά στους διασώστες και στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ και ήδη η μηχανή βγαίνει στους δρόμους της Πάτρας.

Μάλιστα, τις ημέρες του καρναβαλιού, βοήθησε στην άμεση εξυπηρέτηση των περιστατικών και διευκόλυνε τα ασθενοφόρα που είχαν αρκετή δουλειά εξαιτίας της επισκεψιμότητας που είχε η πόλη. 

Η ταχύτατη άφιξή της, σώζει ζωές και είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αιδηψό όπου πολλοί τουρίστες είναι της τρίτης ηλικίας όταν αποκτήθηκαν μοτοσικλέτες στο εκεί ΕΚΑΒ, μειώθηκαν κατά 60% τα θανατηφόρα περιστατικά. Με βάση τα παραπάνω είναι δικαιολογημένη η χαρά των ανθρώπων του ΕΚΑΒ Πάτρας που ανάρτησαν στο Facebook το παρακάτω κείμενο:

"Επιτέλους και στην Πάτρα η πρώτη Μηχανή Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, με πρωτοβουλία του Διασώστη & Εκπτη ΕΚΑΒ Μικέ Τάκη, δωρεά ιδιώτη, με καθυστέρηση πολλών χρόνων. Κάτι που έλειπε από την τρίτη πόλη της Ελλάδας. Αξίζει αυτή η πόλη καλύτερη τύχη και μεταχείριση. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες μηχανές!!!".