Μπορεί ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος να κάλεσε τους πιστούς στις εκκλησίες για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τονίζοντας επί της ουσίας ότι η πίστη είναι σε θέση να κερδίσει τον κορωνοϊό και τον πανικό που σπέρνει αυτούς στα πλήθη, όμως από την άλλη, οι Πατρινοί κρίνοντας από την παρουσία τους στους Χαιρετισμούς που ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, μάλλον το σκέφτονται. 

Η πλειοψηφία των ιερών ναών της Πάτρας είχαν αρκετά λίγο κόσμο σε σύγκριση με άλλες χρονιές όταν ξεκινούσαν οι Α' Χαιρετισμοί και το γεγονός αυτό μεταφράστηκε από πολλούς ως μια μορφή δισταγμού στο κάλεσμα των ιερέων της εκκλησίας μας για να πάνε να προσκυνήσουν, τη στιγμή που οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και των επιστημόνων του υπουργείου, είναι ξεκάθαρες: Να αποφεύγονται οι μαζικές συναθροίσεις. 

Το θέμα απασχόλησε τη δημοσιότητα από μερίδα των ΜΜΕ που βάλθηκαν τις περασμένες ημέρες να αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας εφόσον προχώρησε σε "καραντίνα" σε όλους τους χώρους των μαζικών συναθροίσεων δεν συμπεριέλαβε σε αυτούς και τις εκκλησίες. Προεκτείνοντας τη σκέψη τους οι ίδιοι κύκλοι μίλησαν και για το φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού δια μέσω της Θείας Κοινωνίας. 

Πάντως, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που εξ' αρχής πήρε σαφή θέση, καλώντας τους πιστούς στις εκκλησίες, αρκεί να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, μιλώντας για το θέμα κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Α' Χαιρετισμών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών, ανέλυσε για ακόμα μία φορά το μήνυμα της Θείας Κοινωνίας.

"Ο Κύριος μας είναι η ζωή. Αυτό πιστεύουμε ακράδαντα και για αυτό λαμβάνουμε την Θεία Κοινωνία" τόνισε απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ.