Κρίσιμη είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά τουλάχιστον σταθερή τις τελευταίες ώρες. Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται από το βράδυ της Παρασκευής έως και το απόγευμα του Σαββάτου, παραμένει σταθερός, στα 13 κρούσματα.

Το ένα από αυτά ο 66χρονος συνταξιούχος καθηγητής που αποτέλεσε και το ένατο κρούσμα σε όλη την Ελλάδα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για τη ζωή του, αφού η υγεία του έχει κλονιστεί σοβαρά. Αντίθετα τα άλλα δύο κρούσματα που ήταν σοβαρά (το ένα εξ αυτών ο αρχιμανδρίτης που είχε διοργανώσει την εκδρομή στους Αγίους Τόπους), έχει βελτιωθεί η κατάστασή τους και η πορεία της υγείας τους είναι καλή. 

Καλή είναι η κατάσταση της υγείας και των υπολοίπων δέκα κρουσμάτων που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα άτομα που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους και σε απομόνωση. Τα επτά από αυτά (από τα δέκα που συμμετείχαν στην εκδρομή) είναι από την Πάτρα, τα τέσσερα από τη Ζάκυνθο και τα υπόλοιπα από την Ηλεία. 

Στα κρούσματα αυτά ήρθαν για να επιβεβαιωθούν δύο ακόμα από την Ηλεία, μια γυναίκα που συμμετείχε στην εκδρομή (το επιβεβαίωσε ο γιος της), ο γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείου του Πύργου (είχε πάει η γυναίκα του στην εκδρομή που έχει συμπτώματα του ιού) και ένα ακόμα άτομο που κατάγεται από την Εύβοια και συμμετείχε στην εκδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα κρούσματα υπάρχει και ένας πυροσβέστης που φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με συναδέλφους του, ενώ είναι και αυτός μέσα στα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τους εκδρομείς στο όρος Σινά. Από τα 400 άτομα που ήρθαν σε επαφή με τους 53 εκδρομείς έχουν ιχνηλατηθεί περίπου τα 100. 

Συνολικά τα κρούσματα έφτασαν τα 49 σε όλη την επικράτεια, ενώ τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με την εκδρομή στο Όρος Σινά και προέρχονται από την Ηλεία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ελέγχονται 20 πυροσβέστες από την Αχαΐα και την Ηλεία, τρεις αστυνομικοί και 25 περίπου εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του Ρίου, στην Αμαλιάδα και στον Πύργου που ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα και βρίσκονται σε απομόνωση.

Στο μεταξύ τρία άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους εκδρομείς, βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό μετά τις εξετάσεις που έγιναν. Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους επιστήμονες μέσα στις επόμενες ώρες ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί και χρειάζεται προσοχή και πρόληψη από όλους.