Το Κάστρο των Παραμυθιών αποτελεί κάτι το διαφορετικό. Ένα κάστρο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, στο ψαροχώρι του Αγρίλη Μεσσηνίας.

Το μνημείο κατασκευάστηκε περίπου την ίδια εποχή με το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ, έξω από τα Φιλιατρά, στην πανέμορφη παραλία του Αγρίλη αποτελώντας μεγάλη Δωρεά του γιατρού Χαρ. Φουρναράκη που είναι ο μέγας ευεργέτης της Τριφυλιακής πόλης.

Το κάστρο μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιες άλλες εποχές, συνδυάζοντας αταίριαστες τοπικά και χρονικά ιστορίες, όπως συχνά συμβαίνει “στα παραμύθια της γιαγιάς”. Αποτελεί ένα κάστρο, το οποίο είναι σαν να έχει βγει από κάποιο παραμύθι.

Η πρώτη αίσθηση για κάποιον, όταν το βλέπει από κοντά, είναι ότι βρίσκεται στη Disneyland. Ο Χάρρυ Φουρνιέ δανείστηκε στοιχεία από την ελληνική μυθολογία και ιστορία, αλλά και στοιχεία της δυτικής ιστορίας και μυθολογίας για να το δημιουργήσει.

Στο Κάστρο των Παραμυθιών μπορεί κανείς να διακρίνει στοιχεία από τον Τρωικό Πόλεμο και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εκεί βρίσκονται πυργίσκοι, πανοπλίες, πολεμιστές και ένα τεράστιο Δούρειο Ίππο. Εκτός από αυτά, μπορεί να συναντήσει φιγούρες από τον Ποσειδώνα και την Αθηνά.


Κάστρο των Παραμυθιών / Castle of the Tales. (Dji mavic mini footage)

Βίντεο - nikos.tsiak