Το μεταναστευτικό θα τεθεί στην κορυφή της ατζέντας της συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ την προσεχή Δευτέρα, στο Βερολίνο.

Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση είχε προγραμματιστεί με αφορμή το Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνει το ελληνογερμανικό επιμελητήριο και στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρίσκονταν οι οικονομικές σχέσεις Αθήνας και Βερολίνου, οι εξελίξεις στο πεδίο της μεταναστευτικής κρίσης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αλλαγής της ατζέντας.

Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εκθέσει στην Άνγκελα Μέρκελ την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά του Αιγαίου αλλά και τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται, παράλληλα, να επαναλάβει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής ασύλου αλλά και ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων με μεγαλύτερη συνδρομή της Frontex.

Σύνοδος Κορυφής στις 26 και 27 Μαρτίου

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι στις 26 και 27 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής όπου θα συζητηθεί το μεταναστευτικό. «Απέχουμε μόλις 20 μέρες και όλοι έχουν ενημερωθεί στο ανώτατο επίπεδο. Την Τρίτη ήταν εδώ οι επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών θεσμών και επισκέφτηκαν με τον Πρωθυπουργό τον Έβρο στέλνοντας σαφές μήνυμα στήριξης και με συγκεκριμένα μέτρα», σημειώνει κυβερνητική πηγή απαντώντας, έτσι, στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής.