Χιλιάδες μάσκες και μπουκάλια με αντισηπτικό χεριών εκλάπησαν την Τρίτη από διάφορα δημόσια κτίρια υγείας στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 8.300 μάσκες και 1.200 μπουκάλια με αντισηπτικό εκλάπησαν από το Παρίσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Τρίτης. Το φαινόμενο δεν είναι το πρώτο από την έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Το περιστατικό έρχεται την ώρα που παρατηρούνται στο Παρίσι, αλλά και στη Γαλλία γενικότερα φαινόμενα αισχροκέρδιας με προϊόντα απολύμανσης όπως τα αντισηπτικά τζελ, ενώ αυξάνει η αγωνία για ενδεχόμενη επιδημία κορωνοϊού στη χώρα.

Νέο περιστατικό μετά την κλοπή μασκών από νοσοκομείο της Μασσαλίας

Μόλις χθες, έγινε γνωστό πως κούτες με 2.000 χειρουργικές μάσκες έκανα φτερά από νοσοκομείο στη Μασσαλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιες υπηρεσίας δημόσιας υγείας στην Μασσαλία, τα κουτιά με τις χειρουργικές μάσκες φυλάσσονταν στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, σε χώρο όπου είχε πρόσβαση μόνο το προσωπικό, καθώς και ασθενείς στο μετεγχειρητικό στάδιο.

«Η υπηρεσία ξεκίνησε άμεσα έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες του περιστατικού» σημειώνει η διοίκηση του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Μασσαλίας έλαβαν ειδοποίηση πως οι χειρουργικές μάσκες είναι προς χρήση, μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό.

Επιτάσσονται οι μάσκες στη Γαλλία για τον κορωνοϊό

Την Τρίτη έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο επιτάσσει όλα τα αποθέματα και την παραγωγή προστατευτικών μασκών προσώπου.


Οι μάσκες θα διανεμηθούν στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, επισήμανε ο Μακρόν στον ιστότοπό του.

Το μέτρο «στοχεύει να καθησυχάσει τον πληθυσμό δείχνοντας ότι το κράτος αναλαμβάνει τις ευθύνες του σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης», επισημαίνει το περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας. Τα στρατηγικά αποθέματα των μασκών προστασίας υπολογίζονται σε 160 εκατομμύρια μάσκες.