Η έκθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Μώλο της Αγίου Νικολάου από την Περιφέρεια Κρήτης, με γεύσεις από το νησί αλλά και γενικότερα με προϊόντα από όλη την Ελλάδα, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα και για τους δικούς μας φορείς στο να προωθήσουν τα τοπικά είδη της περιοχής μας. 

Είναι μία έκθεση που μπορεί να διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά πίσω από αυτή βρίσκεται ιδιωτική εταιρεία που έχει προωθήσει την εκδήλωση, βρίσκοντας όχι μόνο εκθέτες, αλλά και χορηγούς, έτσι ώστε να έχει την ανάλογη επιτυχία και να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από τους διοργανωτές. 

Οι στόχοι τέτοιων μεγάλων εκθέσεων κινούνται συνήθως σε δύο πεδία. Από τη μία στην ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και γαστρονομίας, κατά συνέπεια στην ανάδειξη ενός μέρους της λαογραφίας (όπως είναι η μαγειρική) της κάθε περιοχής.

Από την άλλη μέσα από τη σωστή διαφήμιση των ειδών που εκθέτονται στα περίπτερα επιτυγχάνεται η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής - μιλάμε κυρίως για προϊόντα που προέρχονται από τη "μάνα γη" - αλλά και η ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας από τη στιγμή που τα είδη αυτά αρέσουν και κινούν το ενδιαφέρον ενός κοινού που είναι αρκετά μακριά από την τοπική αγορά. 

Επιπλέον οι εκθέσεις αυτές που έχουν και ένα πολιτιστικό χαρακτήρα μέσα από τις δράσεις που φιλοξενούν αποτελούν σημείο αναφοράς και μπορεί να λειτουργήσουν σαν "μαγνήτης" στην αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών που επί της ουσίας διαφημίζουν.

Μια τέτοια έκθεση που θα γινόταν από εξειδικευμένους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο και το γνωρίζουν, θα είχε σημαντικά οφέλη για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, σε τομείς που το έχει ανάγκη και που έχει δυνατότητες για να αναπτύξει.

Θα ήταν καλό να γίνει με πρωτοβουλία του Δήμου ή κάποιου άλλου φορέα διαφημίζοντας επί της ουσίας τα αγαθά και τον πολιτισμό της περιοχής. 

Μήπως λοιπόν θα ήταν σωστή απόφαση, με την ευκαιρία που τα στελέχη της εταιρείας βρίσκονται στην Πάτρα, να έρθει σε επαφή μαζί τους κάποιος από τους φορείς της περιοχής για να συζητήσει το ενδεχόμενο να γίνει μία αντίστοιχη έκθεση στην αχαϊκή πρωτεύουσα με προϊόντα της ευρύτερης περιοχής και του νομού;