Στα 20.000.000 εκατομμύρια ευρώ φτάνει το ύψος της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε στην αγορά της Πάτρας, μετά την ακύρωση των επίσημων εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού

Το ποσό αυτό προκύπτει μέσα από τη μείωση των τζίρων που σημειώθηκαν στα καταστήματα εστίασης της Πάτρας, την ακύρωση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία και γενικότερα από τις επιπτώσεις που επέφερε η εξέλιξη αυτή στις επιχειρήσεις, μια ανάσα πριν από την κορύφωση των εκδηλώσεων και ενώ όλα ήταν έτοιμα να γίνουν. 

Μετά από επαφές που είχε το Επιμελητήριο με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, αλλά και με την Ένωση Ξενοδόχων της Αχαΐας και της Πάτρας, τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν αναφέρουν τα εξής: Η μείωση στα καταστήματα εστίασης κυμάνθηκε μεταξύ 30% και 40%, ενώ οι ακυρώσεις των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πάτρας και της περιοχής έφτασαν το 40% με 50%. 

Η ζημιά είναι μεγάλη και ήδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, με σειρά επιστολών προς υφιστάμενες διευθύνσεις και αρμοδίους των υπουργικών υπηρεσιών, ζητάει να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποζημίωση όλων των επιχειρήσεων που ζημιώθηκαν μέσα από την ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Οι επιστολές του Επιμελητηρίου είναι στο ίδιο μήκος κύματος των όσων έχει ζητήσει για το ίδιο θέμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης. Συναντήσεις με τους επαγγελματικούς κλάδους για το ζήτημα αυτό ήδη έχει ξεκινήσει και ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Επιμελητήριο, με βάση αυτά που του ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, πρόκειται να ετοιμάσει μία μελέτη για τις ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της Πάτρας, μέσα από την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, στην οποία θα περιγράφονται με ακρίβεια όλα τα στοιχεία από κάθε κλάδο ξεχωριστά που είχε επιπτώσεις από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη για την τοπική οικονομία