Οι παλιοί καρναβαλιστές ήταν αυτοί που σήκωσαν το... καρναβαλικό λάβαρο της επανάστασης και που έδωσαν το σύνθημα σε όλα τα πληρώματα για να κατέβουν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο κάνοντας το δικό τους άτυπο απαγορευμένο καρναβάλι, αναστατώνοντας την Πάτρα, κόντρα στον φόβο και στον πανικό του κορωνοϊού. 

Από τα παλιά αυτά γκρουπ, με τους καρναβαλιστές που βγαίνουν χρόνια στο καρναβάλι και που δεν θα μπορούσαν με τίποτα να ανεχθούν την ακύρωση των εκδηλώσεων για λόγους στατιστικής και πιθανοτήτων, ξεχώρισαν σίγουρα, το γκρουπ 97 και το πλήρωμα 74 που είχαν συγκεντρωθεί νωρίς από το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου για να παρελάσουν. 

Ήταν η πρώτη άτυπη καρναβαλική πομπή που πέρασε από στενά για να φτάσει στο κέντρο, αφού μπροστά της βρήκε αστυνομικές δυνάμεις. Ειδικότερα το 97 που φέτος είχε θέμα τις Βερσαλλίες έκανε ιδιαίτερη αίσθηση αφού έβγαλε τις κατασκευές με τα άλογα και τα υπόλοιπα στοιχεία που είχε φτιάξει για φέτος, περνώντας τα από τις σκαλάκια της Παντανάσσης και στη συνέχεια από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου την ώρα που αυτός ήταν κατακλυσμένος από κόσμο. 

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και την Κυριακή, με καρναβαλικές πομπές στο κέντρο της Πάτρας, πριν το ραντεβού στην πλατεία Ομόνοιας. 

Δείτε τα βίντεο του Τηλέμαχου Κορμπόκη.