Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας/Πολιτιστικά Θέματα και το 18ο Γυμνάσιο Πάτρας, με ειδικά τμήματα & Λυκειακές τάξεις κωφών/βαρήκοων, συνδιοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στον ποιητή Κ.Π. Καβάφη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο εν λόγω Γυμνάσιο υλοποιούνται δύο πολιτιστικά προγράμματα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στον κόσμο με τον Καβάφη» και «Με τα μάτια της ψυχής ποιώ έργα».

Οι θεματικές ενότητες των συγκεκριμένων προγραμμάτων σχετίζονται με την προσέγγιση της ποίησης του Κ.Π. Καβάφη, τη σύνδεση γλωσσών και πολιτισμών μέσω των ποιημάτων, την μελοποίησή τους από πολλούς συνθέτες («ίδια ποιήματα - διαφορετική προσέγγιση») και, τέλος, την ποίηση ως έμπνευση και αφετηρία για άλλες τέχνες.

Στο πλαίσιο αυτό, στο αφιέρωμα της 21.3.2020 (ώρα 18:30) οι συμμετέχοντες 21 μαθητές από το 18ο Γυμνάσιο Πατρών και μία μαθήτρια από το 4ο Λύκειο Πάτρας θα προσεγγίσουν τα ποιήματα σε δέκα γλώσσες (Ελληνική, Ελληνική Νοηματική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, Αραβική, Ρώσικη, Κινέζικη) ενώ παράλληλα θα παρουσιάσουν πώς έχουν οι ίδιοι αποδώσει έργα του Καβάφη εικαστικά.