Μαχητικό αεροσκάφος του συριακού καθεστώτος καταρρίφθηκε το πρωί της Τρίτης από τον τουρκικό στρατό στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπου σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται ανάμεσα σε τουρκικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις.

Πρόκειται για το τρίτο συριακό αεροσκάφος που καταρρίπτεται από την Κυριακή από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το συριακό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16 και συνετρίβη στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα όμως βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα αργότερα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο πιλότος υπέκυψε στα τραύματά του ή αν σκοτώθηκε από αντάρτες. Το πτώμα του βρέθηκε ακρωτηριασμένο στην περιοχή Ντέιρ Σουνμπόι που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Sana επιβεβαίωσε την «πτώση» ενός μαχητικού αεροσκάφους που έγινε στόχος των τουρκικών δυνάμεων, αλλά δεν διευκρίνισε τι απέγινε το πλήρωμά του. Στην Άγκυρα, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως «στο πλαίσιο της επιχείρησης 'Ανοιξιάτικη ασπίδα’ που συνεχίζεται με επιτυχία, ένα αεροσκάφος L-39 του (συριακού) καθεστώτος καταρρίφθηκε».

Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός κατέρριψε, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) κοντά στην πόλη Σαρακέμπ στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, τελευταίου μεγάλου προπυργίου των ανταρτών και των τζιχαντιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας.