Δεν την άκουσαν μόνο τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία της Πάτρας από την ακύρωση των επίσημων εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού

Την άκουσαν και οι επαγγελματίες του Αιγίου που περίμεναν από το Σάββατο και έως την Καθαρά Δευτέρα να δουλέψουν, γνωρίζοντας ότι ένα μέρος του όγκου των επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού, θα ερχόταν στην γειτονική πόλη και στα όμορφα παραθαλάσσια χωριά της Αιγιαλείας για να κάνουν τριήμερο. 

Άλλωστε οι κρατήσεις και φέτος στα ξενοδοχεία του Αιγίου και στην Αιγιάλεια ήταν αρκετές και σε υψηλό ποσοστό. Μετά όμως τα δυσάρεστα μαντάτα οι ακυρώσεις στα καταλύματα έπεσαν, ξεκινώντας από το 30% και το σκηνικό αυτό συνεχίστηκε, φτάνοντας ακόμα και το 50%. Η ίδια κατάσταση και στην εστίαση του Αιγίου. 

Τα μαγαζιά δεν είχαν κόσμο και οι παραγγελίες που είχαν κάνει από την αρχή της περασμένης εβδομάδας ξέμειναν στα ψυγεία τους. Χαρακτηριστικό της πτώσης της κίνησης στο Αίγιο, είναι ότι την Κυριακή το βράδυ πολλά καταστήματα είχαν κλείσει πριν από τις 12.

Όμως και την Καθαρά Δευτέρα - μια μέρα που παραδοσιακά έχει κόσμο, ειδικότερα στα παράκτια καταστήματα εστίασης της περιοχής - ο τζίρος των μαγαζιών ήταν το ίδιο πεσμένος. 

Η περιοχή που μάλλον ευνοήθηκε από την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού ήταν τα Καλάβρυτα. Η πληρότητα το Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού στα ξενοδοχεία της πόλης, έφτασε στο 100%, ενώ δούλεψαν και τις τρεις ημέρες τα καταστήματα εστίασης της περιοχής. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς που πήγαν στα Καλάβρυτα ήταν Πατρινοί που προτίμησαν να πάνε στο βουνό μετά τις εξελίξεις που προηγήθηκαν. 

Πάντως, στο Αίγιο μιλούν για μία μεγάλη ζημιά που σημειώθηκε στην τοπική οικονομία, τόσο στον ξενοδοχειακό, όσο και στον επισιτιστικό κλάδο, σε μία περίοδο που έτσι και αλλιώς τα πράγματα είναι δύσκολα για τους επαγγελματίες του κλάδου. Πλέον μοναδική τους ελπίδα για να πάρουν μία οικονομική ανάσα, είναι το Πάσχα και στη συνέχεια η καλοκαιρινή περίοδος.

Μέχρι τότε όμως τι γίνεται;