Η χαρισματική πρωταγωνίστρια, Φιλαρέτη Κομνηνού έχει κερδίσει, μέσα από σκληρή δουλειά και καταθέσεις ψυχής γόνιμο έδαφος στον χώρο της υποκριτικής.

Αυτόν τον καιρό «κεντά» στις «Μεγάλες προσδοκίες», που φιλοξενούνται επιτυχώς στο «Σύγχρονο Θέατρο», αλλά και στον γερό «Αρίστο», τον οποίο σκηνοθέτησε ο ταλαντούχος γιος της, Γιώργος Παπαγεωργίου. Η Φιλαρέτη Κομνηνού δηλώνει «περήφανη χαζομαμά» και αποκαλύπτει πως ένιωσε όταν ο γιος της τής αποκάλυψε ότι θα ασχοληθεί με το θέατρο.

-Βρίσκεσαι και πάλι σε... μαραθώνιο ανάμεσα στις γερές «Μεγάλες προσδοκίες» και στον «Αρίστο», που παίρνει συνεχείς παρατάσεις.

«Αχ, αυτοί οι... μαραθώνιοί μου που δεν με αφήνουν να κάνω όλα αυτά τα ταξίδια που ονειρεύομαι! Τι να κάνω που έρχονται τόσο ωραίοι ρόλοι, τόσο ωραίες συνεργασίες. Εχει τέτοιο ρεύμα ο «Αρίστος», που φέρνει παρατάσεις γεγονός που φυσικά μας γεμίζει όλους με απίστευτη χαρά και ικανοποίηση. Νιώθω ευτυχισμένη με το πόσο θερμά έχει αγκαλιαστεί αυτή η παράσταση, όχι μόνο γιατί υπογράφεται από τον γιο μου, Γιώργο Παπαγεωργίου (εννοείται πως καμαρώνω γι' αυτόν και την εξέλιξη του), αλλά και γιατί υπάρχει μια τρομερή χημεία με τους Μιχάλη Οικονόμου και Γιάννη Λεάκο και με τον μουσικό Άλκη Μαγγόνα, που είναι μαζί μας στη σκηνή. Κάθε φορά λέμε πως κλείνει ο κύκλος και κάθε φορά οι ουρές του κόσμου φέρνουν καινούργιες παρατάσεις!

-Ο γιος σου έχει «κεντήσει» στη δουλειά αυτή παίρνοντας βραβεία και προχωρά δυναμικά.

«Μου δίνει συνέχεια αφορμές να νιώθω περήφανη χαζομαμά! Σκηνοθετεί, παίζει, τραγουδάει με το συγκρότημα του, τους Polcar! Δοκιμάζει νέα πράγματα και δεν σταματά να κερδίζει «νίκες», όπως γράφεις κι εσύ συχνά... Ανεξάντλητο ταλέντο! Ελπίζω να έχει αντοχές και δεν σταματώ να τον θαυμάζω. Καμαρώνω!»

-Όταν έμαθες πως θα ασχοληθεί με το θέατρο, πώς ένιωσες, αλήθεια;

«Μου σφίχτηκε το στομάχι, γιατί ξέρω πόσο σκληρός και ανταγωνιστικός είναι ο χώρος. Δεν ήμουν σίγουρη αν το ήθελε πραγματικά ή αν είχε μαγευτεί από τον κόσμο των παρασκηνίων, όπως και άλλα παιδιά καλλιτεχνών. Στη διαδρομή ανακάλυψα πως έχει όντως καλλιτεχνική φύση και δυνατό στομάχι ώστε να επιβιώσει σε αυτόν τον χώρο. Τον παρακολουθώ να τολμά, να πειραματίζεται και να προχωρά», λέει η Φιλαρέτη Κομνηνού.

-Πάμε και στις «Μεγάλες προσδοκίες»

«Είναι ένα από το πιο πολυδιαβασμένα και αγαπημένα μυθιστορήματα, που τόσο πολύ μας κέντρισαν στην εφηβεία μας, και, απόλυτα δικαιολογημένα, μεταφέρθηκε στο πανί σε διάφορες ταινίες πολύ ελκυστικές. Είναι τόσο δυνατή η ιστορία του Καρόλου Ντίκενς και έχει κάνει έξοχη δουλειά στη διασκευή η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου».

-Να θυμίσουμε την ιστόρια του Ντίκενς;

«Ο Πιπ, ένα ορφανό, καλόψυχο παιδί που προέρχεται από την εργατική τάξη, ερωτεύεται την όμορφη αριστοκράτισσα Εστελλα σε ηλικία οκτώ χρόνων. Η Εστελλα, όμως, έχει μεγαλώσει με τη δεσποινίδα Χάβισαμ, η οποία έχει σπασμένη καρδιά, επειδή ο αρραβωνιαστικός της την εγκατέλειψε την ημέρα του γάμου τους. Η δεσποινίς Χάβισαμ, προκειμένου να εκδικηθεί γι' αυτή την απώλεια, έχει διδάξει στην Εστελλα να είναι ψυχρή και απόμακρη με τους άντρες να μην επιτρέπει στον εαυτό της να νιώθει κανένα συναίσθημα. Όσο ο Πιπ παραμένει πιο χαμηλά από εκείνη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ο ρόλος αυτός είναι σχετικά εύκολος για την Εστέλλα. Τι θα συμβεί, όμως όταν ο Πιπ αποκτήσει χρήματα και ανέλθει κοινωνικά, χάρη στον μυστηριώδη ευεργέτη του και πρώην κατάδικο κύριο Μάγκουιτς; Η συνέχεια επί σκηνής με απίστευτες ανατροπές…», είπε στη Real.