Επίθεση κατά της Πάτρας και των καρναβαλιστών της αποφάσισαν να κάνουν ορισμένοι και οι αντιδράσεις στα social media είναι σφοδρές. 

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κάποιοι που δεν γνωρίζουν την νοοτροπία της Πάτρας και ούτε το καρναβάλι της ή για τους δικούς τους λόγους δεν τους αρέσει πλέον το καρναβάλι, βλέποντας αυτό που ξεκίνησε να γίνεται από το απόγευμα του Σαββάτου με όλες αυτές τις μικρές καρναβαλικές πομπές που πραγματοποιούνταν στην πόλη και ταυτόχρονα τον κόσμο που είχε βουλιάξει το κέντρο, βγαίνοντας στους δρόμους και στις πλατείες, δεν άντεξαν. 

Ξεκίνησαν να σχολιάζουν αρνητικά στα social media. Τα σχόλια αυτά κορυφώθηκαν με την αυτοσχέδια καρναβαλική παρέλαση των πληρωμάτων το μεσημέρι της Κυριακής. Αφενός μίλησαν για ανευθυνότητα (κυρίως οι λοιμωξιολόγοι και η επιστημονική κοινότητα) αναφερόμενοι στον κορωνοιό και στους κινδύνους για εξάπλωση του ιού για λόγω του καρναβαλιού και αφετέρου, άλλοι, υπογράμμισαν τα όσα γίνονται στα σύνορα του Έβρου όπου η Τουρκία στέλνει χιλιάδες πρόσφυγες λέγοντας τους να μπουν μέσα και υποδεικνύοντας τους τρόπους. 

Λες και αν δεν γινόταν το Πατρινό Καρναβάλι ο Ερντογάν θα άλλαζε πολιτική και ότι όσοι βγήκαν έξω για να διασκεδάσουν για δύο μέρες, ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι πολίτες κατώτερων εθνικών και πατριωτικών φρονημάτων.

Η αντίδραση ήρθε αρχικά από την πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή που κατάγεται από τη Μυτιλήνη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο προσφυγικό ζήτημα που έχουν φορτωθεί για λογαριασμό της Ευρώπης οι ακρίτες της Ελλάδος. 


Στη συνέχεια δεν ήταν λίγοι οι Πατρινοί, ανάμεσα τους και αρκετοί καρναβαλιστές που με αναρτήσεις τους θέλησαν να υπερασπίσουν όχι μόνο το Πατρινό Καρναβάλι, αλλά και την ίδια την πόλη τους, μιλώντας για ρεσιτάλ κομπλεξισμού.

Μια πόλη που καταδικάστηκε από τους επιστήμονες της δημόσιας υγείας, χωρίς όμως να μας εξηγήσουν γιατί την ίδια ώρα που καταργούν το Καρναβάλι της Πάτρας επιτρέπουν τους αγώνες, την διασκέδαση σε κλειστούς χώρους και όλα τα σχετικά. 

Μια πόλη που καταδικάστηκε και από τους πατριώτες ή τους επαναστάτες των social media γιατί θέλησε να κάνει το καρναβάλι της και να ξεφύγει από την σκοτεινή εποχή που έτσι και αλλιώς ζούμε. Όλοι λοιπόν, όπως σωστά ειπώθηκε στα social media, ξαφνικά θυμήθηκαν τα προβλήματα και τα δεινά της Ελλάδας μέσα σε ένα Σ/Κ. 

Το βγάλατε το μένος σας;