Χαμός από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και μετά στον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, με τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού να αναχωρούν κυρίως για την Αθήνα. 

Στο εσωτερικό χώρο του σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ επικράτησε το αδιαχώρητο, ενώ στους γύρω από αυτό δρόμους καταφτάνουν συνεχώς νέα παιδιά και παρέες με τις βαλίτσες τους στα χέρια, έτοιμοι για να αποχαιρετήσουν την πρωτεύουσα του Πατρινού Καρναβαλιού. Κάποιοι από αυτούς προτού φύγουν κάνουν την τελευταία τους βόλτα στην Πάτρα, πίνοντας τον καφέ στα καταστήματα της Ρήγα Φεραίου και απολαμβάνοντας τον μεσημεριανό ήλιο. 

Οι αναχωρήσεις από την Πάτρα από τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής και θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί έως το πρωί της Τρίτης. Οι αναχωρήσεις προς Αθήνα γίνονται ανά δέκα λεπτά από τον σταθμό και όλα τα λεωφορεία που φεύγουν είναι γεμάτα από κόσμο. 

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μας είπαν στον σταθμό τα λεωφορεία απολυμαίνονται σχολαστικά πριν από κάθε αναχώρηση από ειδική εταιρεία απολύμανσης ώστε να υπάρχει προστασία αφενός των επιβατών αφετέρου των εργαζομένων του. 

Αναχωρήσεις γίνονται προς την Θεσσαλονίκη, προς Γιάννενα, προς Βόλο, Λάρισα, αλλά και Καλαμάτα. Παρά την αθρόα προσέλευση του κόσμου στην Πάτρα μέσω του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ωστόσο και σε αυτή τη περίπτωση δεν αποφεύχθηκε η μείωση της κίνησης, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους των περασμένων ετών. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πτώση αυτή αναμένεται να ξεπεράσει το 30%. Άρα ακόμα και στην περίπτωση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που φέρνει κλασικά τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών στο Καρναβάλι της Πάτρας η ακύρωση των επίσημων εκδηλώσεων της διοργάνωσης είχε ένα αρνητικό αντίκτυπο. 

Οι ίδιες εκτιμήσεις μιλούν για ένα ποσοστό της τάξεως του 20% των ακυρώσεων του κρατήσεων από τη στιγμή που έγινε γνωστό η ματαίωση των εκδηλώσεων. 

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr από τι γινόταν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.