Ο Παύλος Χαϊκάλης βρέθηκε, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, ξανά στο Mega και στην εκπομπή “Mega Magazino”. Ο αγαπημένος ηθοποιός επέστρεψε ύστερα από χρόνια στο Μεγάλο Κανάλι με αφορμή την επαναλειτουργία του σταθμού και την καθημερινή προβολή της κωμωδίας “Πενήντα Πενήντα” στη βραδινή του ζώνη, όπως αναφέρει το zappit.

Μέσα σε όλα, ο Παύλος Χαϊκάλης σημείωσε στον Θανάση Φουσκίδη, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τη Δάφνη Καραβοκύρη πως “το Πενήντα Πενήντα είναι από τις πιο αγαπημένες μου σειρές χωρίς να παραβλέπω την Πολυκατοικία ή τους 10 Μικρούς Μήτσους που μου χάρισαν την πρώτη ουσιαστική αναγνώριση μέσα από την τηλεόραση. Νομίζω πως το Πενήντα Πενήντα έχει τη δική του ιστορία γιατί κουβαλάει την την αλήθεια των κινηματογραφικών ταινιών των δεκαετιών που πέρασαν, οι οποίες έκρυβαν μια δική τους αλήθεια και είχαν μια δική τους αισθητική και σήμερα είναι αρεστή από όλες τις γενιές που έχουν μεγαλώσει. Νομίζω πως το Πενήντα Πενήντα θα μεγαλώσει αρκετές γενιές ακόμα γιατί ουσιαστικά συνέβαλε στο να αλλάξουν κάποια πράγματα στη ζωή των Ελλήνων”.

“Με δικαίωσε αυτό που πάντα φώναζα, πως υπάρχει συνταγή για επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση. Απλούστατα φοβούνται να μπουν σε αυτή τη διαδικασία γιατί νομίζουν ότι η συνταγή κοστίζει. Είναι λάθος η σκέψη ότι η συνταγή κοστίζει. Φανταστείτε το Mega, τόσο το παλιό όσο εύχομαι να συνεχίσει και το καινούργιο, πόσα χρήματα έχει πάρει από την προβολή και την επανάληψη. Από μια επένδυση μιας σειράς που παίχτηκε και θα παιχτεί γιατί είχαν κάποιες αξίες όλοι οι συντελεστές. Όταν βρίσκεις τη χημεία και ξέρεις τι ζητάς, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει πάντα.

Όσον αφορά για το “μυστικό” της επιτυχίας της αγαπημένη κωμικής σειράς, ο Παύλος Χαϊκάλης τόνισε πως “είχε πρώτα από όλα αισθητική, ένα πάρα πολύ καλό σενάριο και έναν σκηνοθέτη που έβαλε την ομάδα σε ένα δρόμο να ακολουθήσει την πειθαρχεία των πραγμάτων. Υπήρχε η χημεία των ηθοποιών που ξέραμε τι κάναμε και είχαμε αισθητική και υποκριτική αντίληψη για τα πράγματα. Ούτε κοροϊδεύαμε ούτε ήμασταν χαμηλής ποιότητας ηθοποιοί. Όλα αυτά, λοιπόν, συνέβαλαν ώστε όλο το πράγμα να απογειωθεί”.