Ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση στο Europa League, κερδίζοντας 1-2 μέσα στο Λονδίνο την Άρσεναλ.

Πλέον, ο ΟΣΦΠ στην επόμενη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια την βρετανική Γουλβς του Ντανιέλ Ποντένσε. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετρά πια 7 μήνες στην Ευρώπη, έχοντας δώσει 12 ματς για το Champions League και άλλα 2 για το Europa League.

Ολυμπιακός συμπλήρωσε φέτος επτά μήνες και τέσσερις μέρες ευρωπαϊκής πορείας. Τόσο είναι το διάστημα που μεσολάβησε από εκείνο το βράδυ στην Τσεχία με τη Βικτόρια Πλζεν μέχρι την ιστορική νύχτα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου με το θριαμβευτικό 1-2 απέναντι στην Άρσεναλ. Δώδεκα παιχνίδια Champions League (έξι για τα προκριματικά, έξι ομίλων) και δύο για το Europa League.

Για την πρόκριση του στο Europa League μέχρι να βρει την Αρσεναλ, είχε βάλει στο ταμείο περίπου 40 εκατ.ευρώ. Για τις προκρίσεις του και την συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League ως η μόνη ελληνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν με την επικράτηση απέναντι στην Άρσεναλ πέρασε στους «16» της διοργάνωσης. Γι' αυτήν την πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι» λαμβάνουν 1,1 εκατ. ευρώ. Τόσα είναι τα χρήματα που μοιράζει η UEFA σε κάθε ομάδα που περνά σε αυτήν την φάση. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες και από το market pool για το Europa League. Αρα το ποσό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο...

Οι επόμενες προκρίσεις

Ενδεχόμενη πρόκριση στους «8» του Europa League φέρνει 1.500.000 ευρώ και στα ημιτελικά 2.400.000 ευρώ. Ο χαμένος του τελικού παίρνει 4.500.000 ευρώ, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης 8.500.000 ευρώ.