Απάντηση σε δημοσίευμα εφημερίδας των Αθηνών σχετικά με τον Προαστιακό από την Πάτρα έως την Κ. Αχαΐα, δίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κ. Σπηλιόπουλος.

Λίγες ώρες μετά την επιτυχή έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού, ενός πολυπόθητου έργου που ενώνει πλέον στην ουσία τον Άγιο Βασίλειο με την Κ. Αχαΐα και που οι Αχαιοί περίμεναν χρόνια, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, σημειώνει:

«Με ένα απλό ρεπορτάζ ή μια ματιά στον επίσημο ιστότοπο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Αχαιός συντάκτης του ρεπορτάζ (29/02/2020) στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», Γιώργος Αναστασόπουλος, που κάνει λόγο για «εκτροχιασμό Σπηλιόπουλου για το τρένο Πάτρα-Κ. Αχαϊα» θα είχε διαπιστώσει πως τα δρομολόγια ξεκίνησαν στις 29 Φεβρουαρίου!

Ο προαστιακός σφύριξε στην Κάτω Αχαΐα, τώρα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, φιέστες και επίσημες ανακοινώσεις, όπως άλλες φορές που το έργο δεν ήταν έτοιμο.

Τα στελέχη του ΟΣΕ στην κεντρική υπηρεσία και στην Πάτρα έτρεξαν με επιτυχία όλες τις απαραίτητες εργασίες και διαδικασίες για να ξεκινήσει τη λειτουργία της η γραμμή.

Μια εργολαβία που ξεκίνησε το 2016 από τον ΟΣΕ και την Περιφέρεια, όμως τα κενά ήταν τέτοια που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τρένα σε αυτή τη γραμμή.

Όμως εμείς τα καταφέραμε, ολοκληρώσαμε τα έργα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με δουλειά, μεθοδικότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων!

Ηλεκτροδοτήσαμε σταθμούς και αποβάθρες, καθαρίσαμε τη γραμμή σε όλο της το μήκος, ενώ πραγματοποιήθηκε και ολοκληρωμένος έλεγχος. Ολοκληρώσαμε το έργο των ΑΣΙΔ (ισόπεδες διαβάσεις), τα εκδοτήρια είναι έτοιμα, οι σταθμοί καλλωπίστηκαν και υποδέχονται το κοινό.

Έτσι θα προχωρήσουμε. Με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν.

Καλούμε τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή τη γραμμή, όπως στο τμήμα Άγιος Βασίλειος-Πάτρα. Ο προαστιακός είναι ένα μέσο οικονομικό, ασφαλές, γρήγορο, οικολογικό και παρέχει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις. Τα στοιχεία αποδεικνύουν την ελκυστικότητα του και τη δημοφιλία του.

Καλά δρομολόγια!»