Δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα το ντεμπούτο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στον πάγκο της Παναχαϊκής, καθώς οι “κοκκινόμαυροι” ηττήθηκαν με 2-1 από τα Χανιά, παρά το γεγονός ότι σε μεγάλο διάστημα του ματς παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί.

Πλέον τα πράγματα για την 6άδα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές και η Παναχαϊκή πρέπει να καλύψει ένα -5 για να εισέλθει στην τελευταία θέση που οδηγεί στα play-offs, όπως αναφέρει το matchnews.

Ο Αγώνας

Καταπληκτικό ήταν το α’ μέρος στο Δημοτικό Στάδιο των Περιβολίων, όπου η ροή του παιχνιδιού ανάμεσα σε Χανιά και Παναχαϊκή, έμοιαζε περισσότερο σε Superleague 1, παρά σε Suplerleague 2. Εξαιρετικό ρυθμός, εκατέρωθεν μεγάλες φάσεις, σημαντικές αποκρούσεις, ένταση και πάθος, αλλά και τρία τέρματα.

Τα πράγματα για την Παναχαϊκή δεν εξελίχθηκαν καλά, καθώς μόλις στο 4′ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι, έφερναν την μπάλα συνεχώς στην εστία του Καπούταγλη και ευτύχησαν να προηγηθούν με την κεφαλιά του Κάσσου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τριανταφυλλάκου.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου “ξύπνησε”, πήρε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες και έφτασε στην ισοφάρισε μόλις έντεκα λεπτά αργότερα. Στο 15′ λεπτό, ο Μαυριάς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και με άπιαστο τελείωμα, νίκησε τον Κουτζαβασίλη για το 1-1.

Οι δυο ομάδες συνέχιζαν να “σφυροκοπούν” η μια την άλλη, με τον Γιάκο να απειλεί εις διπλούν (19′, 30)’ και τον Καπούταγλη να πραγματοποιεί ισάριθμες εντυπωσιακές επεμβάσεις, ενώ είπε ξανά “όχι” και λίγο αργότερα στον Κουσκουνά. Ωστόσο, δεν έγινε το ίδιο και στο 42ο λεπτό.

Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα, οι “κοκκινόμαυροι” δέχθηκαν σχεδόν ίδιο γκολ με τη φάση του 1-0. Ξανά ο Τριανταφυλλάκος εκτέλεσε ιδανικά το κόρνερ, με τον Γιάκο αυτή τη φορά να νικάει τον Καπούταγλη από κοντά γράφοντας το 2-1, αποτέλεσμα το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό για τα πρώτα 45 λεπτά.

Το ίδιο δυναμικά άρχισε και το δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν με το “καλημέρα” δοκάρι. Ο Κουσκουνάς σε πρώτη φάση έστειλε την μπάλα στην δοκώ, ενώ ούτε ο Γιάκος με εξουδετερωμένο τον Καπούταγλη μπόρεσε στην επαναφορά να διευρύνει το σκορ.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε κάπως δικαιολογημένα, όμως, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν το “πάνω χέρι”. Μετά το 65′ η Παναχαϊκή πήρε την κατοχή της μπάλας, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία στο 72′. Εκπληκτική αλλαγή παιχνιδιού από τον Μουστακόπουλο, όμως, ο προωθημένος Σταμόπουλος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να βρει γεμάτα την μπάλα, και έτσι ο Κουτσαβασίλης μπλόκαρε.

Ο Ανδρέου απείλησε με κεφαλιά στο 76′ μετά από εκτέλεσε κόρνερ, δεν βρήκε στόχο, αλλά πιστοποίησε για ακόμα μια φορά το τεράστιο πρόβλημα που είχε η άμυνα της Παναχαϊκής σήμερα στις στυμμένες φάσεις. Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο φοβερός σήμερα Καπούταγλης δεν επέτρεψε στους Βασιλείου και Κουσκουνά να κάνουν το 3-1, όντας ο “φύλακας άγγελος” της για ακόμη μια φάση.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα…

Κάρτες: 32′ Ανάκογλου (κίτρινη), 37′ Πατάπης (κίτρινη), 80′ Τριανταφυλλάκος (κίτρινη), 81′ Πατρώνης (κίτρινη), 89′ Τσελεπίδης (κίτρινη).

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Σταμόπουλος, Πατάπης, Μαυριάς, Μυτίδης, Ανάκογλου, Μουστακόπουλος (86′ Αντωνακόπουλος), Κυνηγόπουλος, Μασούρας, Τσελεπίδης, Σταυρόπουλος (62′ Πατρώνης).

Αναπληρωματικοί: Μικές, Αντωνακόπουλος, Φροξυλιάς, Κόκας, Πατρώνης, Καλαμπόκας, Τσότρας.

Χανιά (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Σωτηράκος, Τριανταφυλλάκος, Παναγιωτούδης, Γιάκος (59′ Κάρλος), Σουντουρά (45+1′ Δημητριάδης), Βρεττός (83′ Βασιλείου), Κάσσος, Κουσκουνάς.

Αναπληρωματικοί: Λαζαρίδης, Βασιλείου, Γρομητσάρης, Τζιώρας, Παναγιωτούδης, Παπαχρήστος, Κάρλος.