Δεν σταμάτησαν να δίνουν στολές τα καρναβαλικά πληρώματα της Πάτρας, συνεχίζοντας να μοιράζουν στα μέλη τους που έσπευσαν να τις προμηθευτούν, παρόλο που οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού ακυρώθηκαν και δεν θα γίνουν παρελάσεις. 

Όμως η αγωνία των Πατρινών για να πάρουν τις στολές τους και να ντυθούν αυτό το διήμερο που υπό άλλες προϋποθέσεις θα κορυφωνόταν αυτή η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, ήταν τέτοια που πλέον δεν τους ένοιαζε και τόσο για το αν τελικά παρελάσουν, τους αρκούσε να μεταμφιεστούν και να βγουν στους δρόμους για να περάσουν καλά.

Άλλωστε αυτό έχουν συνηθίσει τέτοιες ημέρες, έτσι έχουν μεγαλώσει. Χωρίς παρέλαση και χωρίς στολές, χωρίς δηλαδή να ντυθεί, μάλλον ένα μεγάλο μέρος των Πατρινών θα πάθαινε κατάθλιψη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πατρινοί έπαιρναν στολές ακόμα και το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ το βράδυ της Παρασκευής, ειδικότερα στα πολυάριθμα γκρουπ, σχηματίζονταν ουρές έξω από τα στέκια που τις μοίραζαν, με τον κόσμο να περιμένει να τις πάρει. Βέβαια είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε όλα τα γκρουπ θα τους μείνουν στολές από άτομα που θα έρθουν να τις πάρουν.

Η πλειοψηφία όμως έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα και τις πήρε. Να αναφέρουμε ότι ένα μεγάλος αριθμός πληρωμάτων έχει τονίσει τα μέλη του ότι το Πατρινό Καρναβάλι του 2021, το γκρουπ τους θα έχει το ίδιο θέμα και κατά συνέπεια την ίδια στολή. 

Το έχει στο DNA το μασκάρεμα ο Πατρινός το διήμερο του Καρναβαλιού και αυτό δεν αλλάζει όποιες αποφάσεις και αν παίρνουν οι κυβερνώντες, όποιος φόβος και να υπάρχει. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχουμε όλοι μας τόσο ανάγκη το Καρναβάλι για να μπορούμε να ξεφεύγουμε από την δύσκολη καθημερινότητα μας και να αντιστεκόμαστε με τον δικό μας τρόπο στην σκοτεινή εποχή που ζούμε.