«Από την αριστερή αμφισβήτηση και ρήξη στον αγώνα για μια νέα κομμουνιστική ελπίδα». Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης η εκδήλωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στην Πάτρα, αφιερωμένη στα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, τον Φεβρουάριο του 1990.

Το ΝΑΡ ιδρύθηκε επίσημα τον Φεβρουάριο του 1990, με την 1η πανελλαδική του Συνδιάσκεψη, στην οποία αποφασίστηκαν οι πρώτες βασικές θέσεις του εγχειρήματος, το όνομα και η πρώτη του Συντονιστική Επιτροπή.
Σήμερα, 30 χρόνια μετά την ανταρσία του 1989 ενάντια στην υποταγή, τη συναίνεση και την καπιταλιστική λαίλαπα, το εργατικό και επαναστατικό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις. Το ΝΑΡ καλεί σε μια νέα ανταρσία, αυτή τη φορά για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου, για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα.

Η πολιτική εκδήλωση των οργανώσεων του ΝΑΡ και της νΚΑ Πάτρας για τα 30χρονα από την ίδρυσή του, βρίσκει τις δυνάμεις της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης σε κίνηση. Έχει ανοίξει η συζήτηση για τη συσπείρωση δυνάμεων, την επαναστατική τακτική και στρατηγική που απαιτεί η εποχή μας, για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και ένα νέο κομμουνιστικό κόμμα.

30 χρόνια μετά το ρήγμα του ΄89, το ΝΑΡ και η νΚΑ λένε πως χρειάζεται να εκφράσουμε μια αντίστροφη πορεία, ένα νέο ρήγμα, ενάντια στην ίδια κατεύθυνση που, που αν και “έρχεται με άλλα ρούχα και άλλο όνομα”, είναι η υποταγή της αριστεράς στον καπιταλιστικό μονόδρομο του σύγχρονου ΤΙΝΑ. Σήμερα, στην εποχή των πιο μεγάλων φόβων και των ανεπανάληπτων δυνατοτήτων, απαιτείται μια τομή στο κίνημα και την Αριστερά, ένα ανατρεπτικό εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, μια αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα της νέας κομμουνιστικής ελπίδας.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο-αφιέρωμα στην 30χρονη πορεία του ΝΑΡ, με τίτλο "Εικόνες μιας διαδρομής".

Θα μιλήσουν ο Μπάμπης Συριόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ και ο Ηλίας Κουράκος, μέλος νΚΑ Πάτρας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθεται η ειδική έκδοση για τα 30 χρόνια του ΝΑΡ με τίτλο "Σταθμοί μιας Διαδρομής" καθώς και άλλα ντοκουμέντα και υλικά.