Η ομάδα Αργεντίνικου Τάνγκο ΠΟΦΠΠ ανοίγει πάλι τις πόρτες της προσκαλώντας όλ@ σας να έρθετε για να ταξιδέψετε στον κόσμο του τάνγκο. Δεν απαιτείται καμία εμπειρία μόνο άνετα ρούχα και καλτσούλες καθώς θα προσεγγίσουμε το tango μέσα από ιδιαίτερα μονοπάτια. Κατά τη διαδρομή αυτή θα μάθουμε το σώμα μας και πως να το χρησιμοποιούμε για να κινηθούμε μαζί με τους άλλους, θα μάθουμε δηλαδή πως να μιλάμε και να ακούμε μέσω αυτού.
Είσοδος ελεύθερη!
Φοράμε άνετα ρούχα εεε

**Λίγα λόγια για την ομάδα μας, Αργεντίνικο τάνγκο ΠΟΦΠΠ**

Το τάνγκο για εμάς είναι ένα μέσο επικοινωνίας, συνδιαλογής σωμάτων, κατά την οποία το μόνο που απαιτείται είναι διάθεση να ακούσουμε αυτόν που έχουμε απέναντι μας.
Πιστεύουμε ότι η ομαλή επικοινωνία, επιτυγχάνεται με την ισορροπία παροχής και διεκδίκησης χώρου. Προσπαθούμε λοιπον, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μας, να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί ο διάλογος των σωματων, η αμφίδρομη δηλαδη ανταλλαγή ερεθισμάτων κατά την διάρκεια του χορού, πάντα σε πλαίσια σεβασμού και να αναπτύξουμε τα εργαλεία για να μπορέσουμε να "ακούσουμε" τ@ άλλ@. Θέτουμε ως μόνη και αναγκαία συνθήκη για το χορό την αγκαλιά. Κρατώντας αυτήν σταθερή προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε τα στερεότυπα που θέλουν τον άντρα - καβαλιέρο και τη γυναίκα - ντάμα, καθώς η επικοινωνία δεν έχει φύλο. Για αυτό πειραματιζόμαστε τόσο με το συνδυασμό των φύλων στο ζευγάρι, όσο και με τους ρόλους (leader, follower). Οι ρόλοι βέβαια δεν συνεπάγονται παθητικότητα. Μέσα στο ζευγάρι έχουμε έναν ενεργό leader και έναν εξίσου ενεργό follower. Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να καταρρίψουμε τους ρόλους αυτούς, δηλαδή τα δύο σώματα να γίνουν απολύτως ισάξια δημιουργώντας ένα κοινό σώμα που κινείται στο χώρο με μόνη συνθήκη το σεβασμό και την ενσυναίσθηση.

**Λίγα λόγια για τις ΠΟΦΠΠ**

Οι Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ) έχουν δημιουργηθεί με στόχο την ελεύθερη και δωρεάν παροχή πολιτισμού. Αποτελούνται από διάφορες ομάδες οι οποίες συστεγάζονται στο στέκι μας (Ηρώων Πολυτεχνείου 58). Στο χώρο όλ@ είμαστε ίσ@ μεταξύ μας και εξίσου υπευθυν@ για το χώρο και τη λειτουργία του. Η ληψεις αποφάσεων που αφορούν όλες τις ομάδες του στεκιού παίρνονται από τη γενική συνέλευση, η οποία λειτουργεί με τη μέθοδο της συνδιαμόρφωσης. Σε αυτά τα πλαίσια βασική μας αξία είναι ο αλληλοσεβασμός με σκοπό την συνύπαρξή μας, αγκαλιάζοντας κάθε ατομικότητα, χωρίς διακρίσεις βάσει φύλου, σεξουαλικής ταυτότητας, καταγωγής κ.α.