Κόσμος πάει και έρχεται από τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας με τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού να καταφτάνουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα και στην πόλη να υπάρχει μια έντονη κίνηση, σε σύγκριση με τις περασμένες ημέρες. 

Στους δρόμους προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ παντού βλέπεις νέα κυρίως παιδιά να τριγυρνούν με τις βαλίτσες, έχοντας μόλις έρθει στην Πάτρα. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς φορούν και προστατευτικές μάσκες μετά τα όσα γίνονται με τον κορωνοϊό.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί που γυρνούν στους δρόμους με τις βαλίτσες τους, σχεδιάζοντας να αναχωρήσουν από την Πάτρα, μετά την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με τον σταθμάρχη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νίκο Μπακόπουλο, σε ότι έχει να κάνει με τις αναχωρήσεις, η κίνηση είναι συνηθισμένη για Παρασκευή, καθώς παραδοσιακά αυτή την ημέρα της εβδομάδας, οι φοιτητές αναχωρούν για τους τόπους που προέρχονται. Βέβαια αυτό δεν συνέβαινε ποτέ την τελευταία Παρασκευή του Πατρινού Καρναβαλιού. 

"Σίγουρα η ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού και ο φόβος του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τον κόσμο. Όμως το ενδιαφέρον παραμένει αυξημένο και ο κόσμος που ήδη έχει έρθει στην Πάτρα, αλλά και αυτός που είναι να έρθει το Σαββατοκύριακο, θα είναι αρκετός και θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο κέντρο της πόλης".


Σύμφωνα με τον κ. Μπακόπουλο η μείωση της κίνησης στον Υπεραστικό Σταθμό του ΚΤΕΛ, μέχρι ώρας τουλάχιστον, είναι στο επίπεδο του 20% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στο 15% με 20% είναι και το ποσοστό των ακυρώσεων των κρατήσεων που έχουν γίνει. "Υπάρχουν ορισμένες ακυρώσεις στις κρατήσεις που έχουν γίνει.

Όσοι θέλουν να ακυρώσουν την άφιξη τους στην Πάτρα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριο τους μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Όσοι πάλι δεν θέλουν ούτε αυτό μπορούν να έρθουν στα ταμεία του σταθμού και να πάρουν πίσω ένα μέρος των χρημάτων τους" τονίζει ο κ. Μπακόπουλος.

Οι ακυρώσεις αυτές βέβαια δεν μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την προσέλευση του κόσμου στην Πάτρα το τριήμερο, ενώ η πτώση της κίνησης δεν έχει να κάνει μόνο με τις εξελίξεις που επέφερε ο φόβος του κορωνοϊού. "Όταν η καρναβαλική περίοδος είναι μικρή όπως η φετινή, πάντα υπάρχει μία μείωση στην κίνηση στον σταθμό μας. Φέτος απλά η μείωση αυτή είναι λίγο μεγαλύτερη εξαιτίας των εξελίξεων που είχαμε". 

Πάντως κόσμος θα έρθει στην Πάτρα από ότι δείχνουν τα στοιχεία και μάλιστα θα είναι αρκετός.