Ο Δήμος Ξάνθης θα συνταχθεί με την απόφαση του υπουργείου Υγείας για ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω κορωνοϊού.

Αυτό, παρά τις διαφωνίες που έχει, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μανώλης Τσέπελης.

Ο κ. Τσέπελης, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ, τονίζει ότι προσπαθεί να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν στη ματαίωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, «τη στιγμή μάλιστα που τα μέτρα αυτά δεν επεκτείνονται οριζόντια σε όλες τις μαζικές δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως πχ. τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά μόνο στο καρναβάλι», αλλά προσθέτει πως «δεν επιτρέπεται σε κανέναν μας να αδιαφορεί για τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, όταν αυτές αφορούν τη δημόσια υγεία και τη προστασία της ζωής των ανθρώπων».

Ο Δήμος Ξάνθης θα εφαρμόσει τα μέτρα για τον κορωνοϊό

«Ο Δήμος Ξάνθης θα εφαρμόσει τα αποφασισθέντα προληπτικά μέτρα μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όχι γιατί φοβάται τις επαπειλούμενες ποινές, αλλά γιατί σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και τις ευθύνες του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία διαβεβαιώνονται οι δημότες ότι «θα προβούμε σε όλες εκείνες τις διεκδικήσεις ώστε να ενισχύσουμε και να καθοδηγήσουμε σωστά τις επιχειρήσεις, τους καρναβαλικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που θα επιβαρυνθούν το κόστος της ματαίωσης των εκδηλώσεων».

Το απόγευμα, η οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού της Ξάνθης συγκαλεί έκταση σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες αυτές εξελίξεις.

Στην Ανατολική Μακεδονία, οι δήμοι, ο ένας μετά τον άλλον, συντάσσονται με την απόφαση του υπουργείου Υγείας για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Ο Δήμος Δράμας ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, ότι ματαιώνει το παραδοσιακό καρναβάλι της Χωριστής αλλά και τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στον Κορύλωβο. Αλλά και ο Δήμος Καβάλας, με χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση, κάνει γνωστό ότι αναβάλλονται τόσο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ στο κέντρο της πόλης όσο και οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στους Φιλίππους.