Ο Ολυμπιακός έκανε τρομερή εμφάνιση βγαλμένη από... Champions League και με γκολ στο 119' της παράτασης από τον Ελ Αραμπί κέρδισε 1-2 στο Λονδίνο και προκρίθηκε στους «16» του Europa league!

Ο Ελ Αραμπί σκόραρε στο 119' ένα γκολ... χρυσάφι που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό!

Στο 53' ο Σισέ έκανε το 0-1 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση. Εκεί ο ΟΣΦΠ στάθηκε επάξια, αλλά επτά λεπτά πριν το τέλος ο Ομπαμεγιάνγκ με ψαλιδάκι ισοφάρισε και... πάγωσε τους Πειραιώτες. Ωστόσο, ένα λεπτό πριν ολοκληρωθούν τα 120 λεπτά ο Μασούρας έδωσε για τον Ελ Αραμπί και αυτός δεν έχασε το τετ α τετ για το 1-2 μέσα στο Λονδίνο!
Διαβάστε πως μετέδωσε το iefimerida.gr τον αγώνα Αρσεναλ-Ολυμπιακός

Το ματς Αρσεναλ-Ολυμπιακός

Δεν θέλησε να πάρει ρίσκα ο Πέδρο Μαρτίνς. Αυτό φάνηκε και από την ενδεκάδα που παρέταξε ενδεκάδα με τρία αμυντικά χαφ. Καμαρά και Μπουχαλάκης λειτουργούσαν ως «κυματοθραύστες» μπροστά από την γραμμή της άμυνας. Οταν έπαιρναν τη μπάλα, είτε τα αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού είτε τα μπάκ, συνήθων την γυρνούσαν προς τα πίσω και δεν επιχειρούσαν να ανέβουν μέτρα. Ο Βαλμπουενά που έδειξε και πάλι πολύ διάθεση, όπως και ο Ελ Αραμπί γυρνούσαν στο κέντρο για να πάρουν μπάλα. Όταν γίνονταν δέκτες προσπαθούσαν να βρουν τον Ραντζέλοβιτς στην δεξιά πλευρά με βαθιές μπαλιές. Ο Σέρβος μπορεί να είναι γρήγορος και μαχητικός, αλλά το ίδιο ήταν και ο αντίπαλός του, Σάκα. Ετσι, δεν κατάφερναν να φτιάξουν φάσεις.

Από την άλλη, όμως, ούτε οι γηπεδούχοι που έπαιζαν με δυο δημιουργούς (Εζίλ, Θεμπάγιος) έβρισκαν διαδρόμους για την εστία του Ολυμπιακού. Η άμυνα της ομάδας του Μαρτίνς ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και οι μοναδικές φορές που ανησύχησαν ήταν σε αντεπιθέσεις. Αλλά, και πάλι δεν ήταν πολλές αυτές. Αντίθετα, η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο άνηκε στους φιλοξενούμενους. Στο 36’ ο Ελ Αραμπί άνοιξε αριστερά για τον Καμαρά εκείνος εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα που του έδωσε ο Λουίζ μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά αυτό πέρασε λίγο άουτ. Δεν υπήρχε κάτι άλλο αξιομνημόνευτο στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, παρότι δεν έδειχναν να αλλάζουν πολλά, ένα… κόρνερ τα έφερε όλα τούμπα. Ο Τσιμίκας κέρδισε κόρνερ στο 53’, ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε και ο Σισέ που δεν χρειάστηκε… καν να πηδήξει έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Λένο. Λίγα λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Τσιμίκας απείλησε ξανά όταν μετά από κούρσα έκανε ωραίο πλασέ με το δεξί, αλλά ο Λένο απέκρουσε με δυσκολία.

Στη συνέχεια, η Αρσεναλ δεν έδειξε σημάδια αντίδρασης. Κυκλοφορούσε τη μπάλα δίχως ουσίας. Καλή ευκαιρία δημιούργησε στο 76’ όταν ο Πεπέ σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Σα πραγματοποίησε μια μοναδική επέμβαση. Επειτα, μόνη λύση για την ομάδα του Αρτέτα ήταν τα σουτ από μακριά, αλλά και αυτά δεν είχαν μεγάλη τύχη. Ετσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Ολυμπιακός έπαιξε... φουλ άμυνα διότι είχε την κόπωση και την πίεση της Αρσεναλ. Δύο πολύ δύσκολα πράγματα για να αντιμετωπίσει. Τελικά με ψυχή και πάθος έβγαλε αναίμακτα το πρώτο ημίχρονο της παράτασης, ενώ στην επανάληψη το... πήγαινε πολύ καλά μέχρι το 113'. Εκείνη την στιγμή ο Ομπαμεγιάνγκ με σπουδαία κίνηση και ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Σκορ πρόκρισης για την λονδρέζικη ομάδα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Και αυτή ήταν... Ψυχή.

Ο Μασούρας εκτέλεσε το φάουλ στο 119', η μπάλα κατέληξε στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που πλάσαρε ιδανικά για το 1-2. Ενα γκολ... πρόκρισης που έδωσε το έναυσμα για ξέφτενα πανηγύρια στους παίκτες και τους 5.500 οπαδούς του Ολυμπιακού στο «Εμιρέιτς».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/spor/europa-league-arsenal-olympiakos-1-2-paratasi