Τελεσίγραφο έχει δώσει ο Δήμος της Πάτρας στους καρναβαλιστές του πρώην ΑΣΟ για να μαζέψουν τα πράγματα τους αμέσως μετά το τέλος του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και να αδειάσουν τον χώρο. 

Σύμφωνα με τον Δήμο, οι εργασίες για τη δημιουργία του πολυχώρου πολιτιστικού κέντρου που είναι να φτιαχτεί στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, δεν είναι να περιμένουν άλλο και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το τέλος του Πατρινού Καρναβαλιού, προκειμένου να μην βρεθεί το έργο εκτός χρονοδιαγράμματος. 

Ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του patrasevents.gr, η απόφαση του Δήμου, μετά από πιέσεις του Καρναβαλικού Οργανισμού και των καρναβαλιστών, για να δώσει παράταση στο ξεκίνημα των εργασιών, αφήνοντας τα πληρώματα στο πρώην ΑΣΟ και το φετινό καρναβάλι, δεν είχε βρει σύμφωνα όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής και τους κύκλους της Μαιζώνος, με ορισμένους να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, χωρίς όμως να τις κάνουν γνωστές. 

Αυτό όμως που ανησυχεί τους καρναβαλιστές που πρόκειται να μαζέψουν τα πράγματα τους και να αδειάσουν τον χώρο, είναι ότι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα σε ότι αφορά το νέο κτίριο που είναι να μετακομίσουν. Η διακήρυξη εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Κοινωφελής Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι για την αναζήτηση του νέου χώρου που θα πρέπει να στεγαστούν τα πληρώματα, έχει γίνει από τις 11/2 του 2020. 

Για πολλούς κάπως καθυστερημένα, εφόσον, οι καρναβαλιστές αναγκαστούν και φύγουν από την πρώτη εβδομάδα κιόλας μετά το τέλος του Πατρινού Καρναβαλιού. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Χώρος που να έχει όλες αυτές τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για τη στέγαση των πληρωμάτων, δεν έχει βρεθεί. 

Σύμφωνα με την διακήρυξη το προσφερόμενο ακίνητο θα πρέπει να είναι από 1.500 έως 2.000 τετραγωνικά μέτρα, με ύψος 7 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα, να διαθέτει χώρους υγιεινής, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, ηλεκτρολογική υποδομή για τριφασικό ρεύμα και να πληροί τις προϋποθέσεις για χώρο κύριας χρήσης (παράθυρα, επίπεδα ασφαλείας κ.λ.π.) και προαύλιο χώρο έως 2 στρέμματα.

Παράλληλα, θα πρέπει να διαθέτει γραφείο, πυρασφάλεια, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε εμφανή σημεία και σε ύψος ασφαλείας για παιδιά, έξοδο κινδύνου και φωτισμό ασφαλείας σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, στην είσοδο, αλλά και διάδρομο, έξοδο κινδύνου και απόληξη κλιμακοστασίου κινδύνου.


Σε περίπτωση που το ακίνητο, σύμφωνα πάντα με την διακήρυξη, δεν ανταποκρίνεται σε κάποια από τις παραπάνω υποχρεώσεις, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, αφού ανακηρυχθεί μειοδότης, είναι υποχρεωμένος, με δικά του έξοδα και ευθύνη, να μεριμνήσει για την υλοποίησή τους, κατόπιν υποδείξεως της Επιτροπής Εκτίμησης. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την δημοσίευση της διακήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος να καταθέσουν τον φάκελο τους έως την 05η Μαρτίου 2020, κάτι που σημαίνει ότι η προθεσμία σε λίγες μέρες λήγει. Όμως κανείς μέχρι στιγμής ιδιοκτήτης με βάση τις πληροφορίες, δεν έχει ανταποκριθεί και δεν υπάρχει ενδιαφέρον. 

Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος τα πληρώματα να μείνουν άστεγα από τη στιγμή που οι εργασίες ξεκινήσουν στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ. Πάντως, η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, που σύμφωνα με τους ίδιους τους καρναβαλιστές, έχει καταβάλει ειλικρινείς προσπάθειες για την ανεύρεση μιας λύσης, έχει τονίσει ότι ένας τέτοιος χώρος είναι απαραίτητος για τα πληρώματα, κατά συνέπεια για την ποιότητα του Πατρινού Καρναβαλιού.