Με αφορμή τις ελλείψεις των νοσοκομείων της Αχαΐας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Σύμφωνα με πρόσφατο υπόμνημα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα στα νοσοκομεία του νομού, αναφορικά με ελλείψεις και οργανικά κενά σε ιατρικό προσωπικό. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το παραπάνω υπόμνημα, στα νοσοκομεία του νομού Αχαΐας καταγράφονται 139 κενές οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών. 

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας ζητά, μετά άλλων, την άμεση πρόσληψη των ιατρών στις θέσεις όπου υπάρχουν τα κενά, την επαναλειτουργία Καρδιοχειρουργικής Κλινικής και Μονάδας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας (ΠΓΝΠ), άνοιγμα των έξι νέων κλινών ΜΕΘ του ΠΓΝΠ, την έναρξη λειτουργίας Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και υποδομών νοσηλείας προκαλούν δυσχέρειες τόσο στην ταχύτητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, όσο και στις εφημερίες, οι οποίες αυξάνονται σε βαθμό που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια αντοχής».