Η σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ το μεσημέρι της Τρίτης έδειξε για ακόμα μία φορά ότι οι υγειονομικές δομές και τα νοσοκομεία της περιοχής, είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή, έτσι ώστε σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο κρούσμα κορωνοϊού να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση. 

Αυτό είναι κάτι που έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό, παρά μόνο ψυχραιμία, καλώντας την κοινή γνώμη να δίνει βάρος μόνο στα όσα λένε οι εξειδικευμένοι γιατροί και το έμπειρο προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Η σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, παρουσία εκπροσώπων των υγειονομικών μονάδων και δομών της περιοχής, αλλά και του κλιμακίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, κινήθηκε κυρίως σε επίπεδο εξειδίκευσης. "Οι γενικές οδηγίες έχουν δοθεί εδώ και καιρό για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι οδηγίες που μας δόθηκαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κινήθηκαν κυρίως σε επίπεδο εξειδίκευσης, με τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας να απαντούν σε όλες τις διευκρινιστικές ερωτήσεις των στελεχών των υγειονομικών μονάδων της περιοχής".

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ η παρουσία στην Πάτρα και στο λιμάνι της, του κλιμακίου αυτού, με το μπαράζ συσκέψεων που έγιναν, αλλά και τις εξειδικευμένες οδηγίες που δόθηκαν σε όλους τους φορείς, πέτυχαν τον σκοπό τους που δεν ήταν άλλος από την πλήρη ενημέρωση του θέματος, για μία έγκυρη και άμεση αντιμετώπιση της κάθε πιθανότητας έλευσης του κορωνοϊού. 

"Το περιστατικό με τον άνδρα που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έδειξε ότι είμαστε πανέτοιμοι για παν ενδεχόμενο, τόσο από πλευράς υλικών και τεχνικών μέσων, όσο και από πλευράς στελέχωσης έμψυχου δυναμικού, με έμπειρους εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό που έχει τη γνώση να αντιμετωπίσει κάθε πιθανότητα τέτοιου κρούσματος" τονίζει ο κ. Καρβέλης. 

Είχαν προηγηθεί ασκήσεις σε όλα τα νοσοκομεία

Άλλωστε, πριν από το περιστατικό αυτό, είχαν προηγηθεί αρκετές ασκήσεις πάνω στο θέμα, όχι μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά και σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής, στον Άγιο Ανδρέα, στο Καραμανδάνειο, αλλά και στο νοσοκομείο του Αιγίου. "Εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί" τονίζει ο κ. Καρβέλης.

Όσο για τα επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της Δυτικής Ελλάδας, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, όσο και στο αεροδρόμιο του Αράξου, αυτή τη στιγμή, δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα, σύμφωνα με τις αποφάνσεις των επιστημόνων του ΕΟΔΥ. Η έμφαση, τουλάχιστον μέχρι ώρας, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν και στις δύο συσκέψεις που έγιναν την Τρίτη, δίνεται στην πρόληψη και στην ενημέρωση. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει αποχωρήσει από την Πάτρα και πάει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τη σχετική ενημέρωση και τις γενικές οδηγίες.